Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu
Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü engelliler için yürüttüğü projeler arasına bir yenisini daha ekledi. Antrenörlerden Aylin Özgen Feralan’ın hazırladığı Sesimiz Voleybol Projesi uygulanmaya başladı.

Bu proje sözel iletişim kurmada güçlükleri olan 7-18 yaş arası gruplara, voleybol sporunu öğretmek, serbest zamanlarını daha aktif ve iyi değerlendiren bireyler olmalarını sağlama amacına dönük olarak hazırlandı. Voleybolu sevdirerek işitme engelli çocukların fiziksel, zihinsel, duygusal ve ahlaki açıdan sağlam öğrenciler olmaları hedefleniyor.

İl Müdürü Mustafa Ünlüer ve Voleybol Antrenörü Aylin Özgen Feralan proje kapsamında bulunan Damat İbrahim Paşa Ortaokulu’nu ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi. Ünlüer konuşmasında, 'Sesimiz Voleybol Projesi'nin önemini vurgulayarak işitme engelli öğrencilerin bu projeyle daha sosyal bireyler haline geleceğini belirtti.

"Engel düşüncededir, düşüncelerimize engel koymayalım" sloganıyla projeye başladıklarını kaydeden Ünlüer, hayata geçirdikleri proje kapsamında salı ve perşembe günleri bakım ve rehabilitasyon merkezinde antrenörleri nezaretinde engelli çocuklara spor eğitimi verdiklerini de belirtti.

Editör: TE Bilisim