En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) kendi personeli, çalışma hayatının aktörleri ve kamuoyu tarafından; kavramların aynı şekilde algılanması, norm ve standart birliğinin sağlanması, iş ve işlemlerde riayet edilerek uygulanması amacıyla ‘Veri Sözlüğü-2015’ hazırladı.

196 kavramın tanımlandığı 19 sayfalık sözlükte, kavramların dayanaklarına da yer verilerek her bir kavramın ilişkili olduğu daire başkanlığı en başta belirtildi.

İşgücü Piyasası ve İstatistik Dairesi Başkanlığı’nın koordinasyonunda; İstihdam Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, İş ve Meslek Danışmanlığı Dairesi Başkanlığı, Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve İşsizlik Sigortası Dairesi Başkanlığı’nın işbirliği ile tamamlanan İŞKUR Veri Sözlüğü-2015 kullanıcılar ve kamuoyunun hizmetine sunuldu.

İŞKUR’dan yapılan açıklamada, veri sözlüğünün öncelikle, kurum personeline, ilgili kamu kurum ve kuruluşlara, çalışma hayatının tüm aktörlerine, sivil toplum örgütlerine, üniversitelere, araştırmacılara ve tüm kamuoyuna faydalı olması beklentisi iletildi.

Veri Sözlüğü-2015’e İŞKUR’un internet sitesi ana sayfası, ‘yayınlar’ kısmından ulaşılabiliyor.

Editör: TE Bilisim