24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor? 24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor?
Şırnak’ta okullar arasında yapılan erkek yıldız basketbol turnuvasında Şırnak Özel Burç Yağmur Koleji takımı birinci oldu.

Şırnak’ta 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Yıldız Erkek basketbol müsabakaları tamamlandı. Final maçında İdil Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu takımıyla karşılaşan Şırnak Özel Burç Yağmur Koleji birinci oldu. Şırnak Merkez Spor Salonu'nda oynanan final maçı, izleyenlere keyifli ve aynı zamanda heyecanlı anlar yaşattı.

Özel Burç Yağmur Koleji ile İdil Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu takımları arasında oynanan final müsabakaları sonucunda; Özel Burç Yağmur Koleji birinci, İdil Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ikinci ve Şırnak Merkez Atatürk Ortaokulu da üçüncü oldu.

Müsabakalar sonunda düzenlenen ödül töreninde konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Selahattin Yürenç, "Öncelikle bu organizasyona katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Büyük özveriyle çalışarak bizlere böyle keyifli bir final yaşattınız. Bu emeğinizin karşılığını muhakkak alacaksınız. Hem derslerinizde hem de sportif anlamda başarılı olmak kolay bir iş değildir işte sizler bunu başardınız.” dedi.

Maçın böyle 'fair play' ruhuna uygun kardeşçe bir havada geçmesi ayrıca kendilerini çok mutlu ettiklerini belirten Müdür Selahattin Yürenç, “Bizim sizlerden beklentimiz de budur. Kurallara uygun mücadele (fair play), spor ahlakının en önemli kurallarındandır. Ayrıca spor ahlakı çerçevesinde sporcu sağılığını, gelişimini tehlikeye atacak her tür davranıştan uzak durulmalıdır. Sporun barış, kardeşlik ve dostluk olduğu ilkesi de spor ahlakının ilkelerindendir. Bu hiçbir zaman unutulmamalıdır." diye konuştu.

Açıklamasından sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Selahattin Yürenç, takımlara kupalarını takdim edip takım sporcuları, antrenör, idareci ve hakemlerle hatıra fotoğrafı çekti.

Editör: TE Bilisim