Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum' Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum'
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Liverpool'un ilk maçta 1-0 avantaj elde ettiğini ancak turu geçmek için hala büyük şanslarının olduğunu söyledi.

Yarın akşam Liverpool ile oynanacak UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçı öncesinde Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan tecrübeli hoca, kamuoyunda hafta sonu oynanan Eskişehirspor maçına Liverpool maçından dolayı fazla önem verilmediği şeklindeki eleştirilere cevap verererek, şunları söyledi:

"Bununla ilgili konuşmak bununla ilgili yorum yapmak bile rahatsız edici. Konuşanlarla ilgili bilgim var. Tabiki böyle düşününlerle ilgili aynı fikirde değilim. Benim önceliğim ve takımın önceliği Süper Lig'dir. Avrupa Ligi'nin Bilic için değil Beşiktaş için de önemi var. Grup aşamasından geçerek buraya geldik. Her maça yaklaşımımızı ciddi şekilde değerlendirdik. Türkiye Ligi bizim ekmeğimiz ise Avrupa Ligi tatlımız ve bonusumuzdur."

Süper Lig'de pazar günü kaybettikleri Eskişehirspor maçına fiziksel yorgunlukla gittiklerini vurgulayan Hırvat teknik adam, "Eskişehirspor maçı öncesinde Bursaspor ile zorlu bir maç oynadık. Sonrasında uzun bir yolculuğun ardından Liverpool maçını oynadık ve geri döndük. İki maçtan sonra gerekli değerlendirmeleri yaptık. Eskişehir'de kazanmaya yakın bir kadro sahaya sürdük. Demba Ba'yı oynatamadık. Gökhan Töre'yi riskle oynattık. Atiba'nın sorunu vardı. Bu söylenenler bence adil değil." dedi.

"İLK MAÇTAKİ GİBİ SABIRLI OLMALIYIZ"

Basın mensuplarının 'Yarın akşam nasıl bir Beşiktaş sahada izleyeceğiz ?' sorusuna ise Bilic, "İlk maçta olduğu gibi sabırlı olmak zorundayız. Bir taraftan da gole ihtiyacımız var. Savunmada da tedbirli olmak zorundayız. Top bize geçtiği zaman yakaladığımız fırsatları iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Liverpool düzeyindeki takımı eleyebilmek için oyunun bütün hatlarında total bir şekilde sağlam oynanamız lazım. Liverpool ilk maçta 1-0 kazanarak avantaj elde etti ama hala bizim büyük bir şansımız var." diye cevap verdi.

Son oynanan Eskişehirspor maçının öncesindeki ısınma anında sakatlanan ve oynatılmayan Demba Ba ile risk alınarak Eskişehirspor maçında forma verilen Gökhan Töre'nin son durumları hakkındaki soruya ise Hırvat teknik adam şöyle cevap verdi:

"İki oyuncum pazar günkü Eskişehirspor maçında da oynamak istediler. Demba Ba o maçta ısınmaya çıktı, fakat kendini iyi hissetmeyince oynamadı. İyi bir tedavi süreci geçiriyor. Gökhan birkaç antrenman kaçırdı. Doğal olarak müthiş bir gücü var. Hala belirsizlik var ama durumu kötü gitmedi. Liverpool maçı oynayacağımız son maç değil. Doktor izin verdiği takdirde her hangi bir risk olmazsa iki oynuncuyu da oynatacağız. Onlar tabiki anahtar oyuncular. Onlar olmadan bu şans azalacaktır."

Editör: TE Bilisim