Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi öğrencisi Somalili Muhammed Hassan Abukar, okullar arası güreş müsabakasında il ikincisi oldu. Türkçeyi öğrendikten sonra ata sporu güreşe de ilgi duyan Abukar, dereceye girerek okuluna gurur yaşattı.

Manisa Serbest ve Greko-Romen Güreş Okullararası İl Birinciliği müsabakaları, 75. Yıl Gençlik Merkezi’nde yapıldı. Müsabakalara Manisa ve ilçelerdeki 22 okuldan toplam 198 güreşçi katıldı. Çekişmeli geçen müsabakalar sonucunda takım şampiyonluğunu Akhisar Özel Yüksel Koleji, ikinciliği Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi, üçüncülüğü Turgutlu Özel Gündüzalp Anadolu Lisesi elde etti. Dereceye giren takımlara kupaları ve sıkletlerinde ilk üçe giren güreşçilere madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak, Güreş İl Temsilcisi Ali Haydar Aras ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi’nden 96 kiloda Emre Karaca, 74 kiloda Ali Gül, 50 kiloda Ahmet Said Uyan ve 46 kiloda Muhammed Hassan Abukar, 15-17 Şubat 2013 arasında İzmir’de yapılacak grup müsabakalarında Manisa’yı temsil edecek.

Somalili Abukar, Türkiye’de bulunmaktan ve Özel Şehzade’de okumaktan çok memnun olduğunu söyledi. Okulun güreş takımının çok iyi olduğunu belirterek, “Okulumuzda derslerimizin yanında spor da yapıyoruz. Bu benim güreşte aldığım ilk madalya. Hedefim, kendimi geliştirerek daha büyük başarılar elde etmek. Bizlere her türlü desteği sağlayan okul müdürümüze ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi. Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Giray Kara da, “Güreşin marka okuluyuz. Okulumuzda Türkiye şampiyonu Eyüp Sayan, Türkiye üçüncüsü Deniz Yasak, Türkiye beşincisi Emre Karaca ve Uluslararası Yıldızlar Mehmet Akif Turnuvası birincisi Selman Çubukçu okuyor. Ayrıca 45 lisanslı güreşçimiz bulunuyor. Özellikle Somali’den gelen Muhammed Hassan Abukar’ı, kazandığı başarıdan dolayı kutluyorum. Güreşçilerimizden bu yıl da Türkiye şampiyonluğu bekliyorum. Ata sporumuz güreşe altyapıda yeni değeler kazandırmak için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim