Spor Toto Süper Lig’de son haftaya girilirken transfer haberleri ayyuka çıktı. Malum lig bitince transferle ilgili spekülasyonlar da artıyor. Her gün basına yansıyan transfer söylentileriyle ilgili haberleri yorumlayarak, bu transferlerin olma ihtimalini tartışacağız.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in daha bugün yaptığı “Bu sezon fazla transfer yapmayacağız, bir sol bek ve stoper alacağız” açıklamasına rağmen sarı-kırmızılılarla ilgili çok sayıda transfer söylentisi var.

Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu! Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu!

KAKA

Türkiye’ye yapılan yıldız transferlerin, genelde önce isimleri sonra kendileri geliyor. Kaka’nın ismi bir sezon boyunca Galatasaray’la yeterince anıldı. Milan’dan Real Madride’e transferinin hemen ertesinde yaşadığı büyük sakatlığın ardından Real Madrid tarihinin en büyük fiyaskolarından biri olmaya yaklaştı. Bu sezon geri dönüşü fena olmasa da, takımda onunla aynı mevkide oynayan Mesut Özil ve Luka Modric gibi isimler Kaka’nın Real Madrid’de fazla kalmayacağını gösteriyor. Real Madrid onu satmazsa sadece prestij kaybı yaşamamak için satmaz.

Galatasaray’a gelmesi ise düşük ihtimal… Avrupa’nın yıldız oyuncuları genel olarak ya fazla yaşlanınca ya da büyük sakatlıklar yaşayınca Türkiye’yi tercih ediyorlar. Kaka henüz yaşlanmadı ancak yaşadığı sakatlık ona Türkiye’nin yollarını açabilir. Hem Brezilya’dan hem de Avrupa’dan çok iyi teklifler almasıysa Galatasaray adına en büyük olumsuzluk… Onun Galatasaray’ı seçmesi büyük sürpriz olur.

ELMANDER – ALPER POTUK

Alper Potuk’un sezon sonu Galatasaray’da oynayacağı neredeyse kesin… Ancak son günlerde takas ve para yoluyla geleceği konuşuluyor… Emre Çolak’tan sonra şimdi de Elmander’in ismi anılmaya başlandı.

Eskişehirspor’un yıldız forveti Necati’nin, kulübü icraya vermesi ve adının başka takımlarla anılması bu takasın olabileceğini gösteriyor. Ancak Fulham’dan gelen Elmander’in Eskişehirspor’a gitmesi için çok büyük ikna çabaları gerekiyor… Kendisiyle Kasımpaşa ilgilenirken, yabancısı olduğu başka bir şehre gitmesi çok ihtimal görünmüyor…

ADRİANO

Barcelona, Valencia’dan Jordi Alba’yı transfer ettikten sonra bu sezon fazlaca kenarda oturan Adriano, artık takımdan ayrılmak istiyor. Galatasaray’ın işini kolaylaştıran, Barcelona’nın Adriano ile yalnızca 1 sezon sözleşmesi bulunması… Yani Barça Adriano’dan para kazanmak istiyorsa onu bu sezon elden çıkarmalı…

Dünya’da sol bek kıtlığı yaşanırken (!) ve Adriano ilk 10’a girebilecek kalitedeyken Galatasaray’ı seçmesi büyük sürpriz olur. Kişisel kanaatimiz Adriano’nun Avrupa’da bir takıma transfer olacağı… (Sarı-kırmızılılar Abidal’le ilgilenseler daha olumlu sonuç alınabilir…)

MEDEL

Felipe Melo’nun alternatifi olarak görünen Medel Sevilla ile 2015’e kadar sözleşmesi bulunuyor. Henüz Melo konusunda bir gelişme yokken bu transfer söylentilerinin çıkması çok normal… Sevillalı Medel yapı ve karakter olarak Melo’ya benzetildiği için böyle bir haber yapılmış olabilir…

Editör: TE Bilisim