Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu
Her yıl milli takımların teknik direktörleri ve kaptanları tarafından belirlenen puanlamaya göre, FIFA'nın seçtiği 2014 yılının futbolcusu için oylama başladı. Orta Asya ülkesi Tacikistan da oyunu kullandı.

Tacikistan Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, milli takım teknik direktörü Muhsin Muhammadiyev, en iyi futbolcu seçiminde oyunu Bayern Münih'te oynayan Alman kaleci Manuel Neuer'den yana kullandı. Milli takım kaptanı Alişer Tuyçiyev ise 2014 yılının en iyi futbolcusunun Barcelona forması altında rekor üstüne rekor kıran Lionel Messi olduğunu düşünerek, oyunu Messi'ye verdi. Teknik direktör Mahummadiyev ile kaptan Tuyçiyev, en iyi teknik direktör olarak ise FIFA 2014 Brezilya Dünya Kupası'nda takımını şampiyonluğa taşıyan Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw'e oyunu verdi.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ve France Football dergisi tarafından verilen "'FIFA Altın Top Ödülü'' nün bu yılki adayları belirlendi. 23 aday arasında son dünya şampiyonu Almanya'dan 6 futbolcu, ikinci Arjantin'den ise 3 isim yer alıyor. Oylama sonucunda ilk 3'e kalan futbolcuların ismi 1 Aralık'ta açıklanacak. Dünyada yılın futbolcusu unvanına sahip olan futbolcu ise 12 Ocak 2015'de Zürih'te belli olacak.

Geçen sene, FIFA Altın Top Ödülü'nü Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo kazanmıştı.

Editör: TE Bilisim