Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız
Kayseri Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, belediye bünyesindeki güreş takımını antrenman yaptıkları salonda ziyaret ederek, geleceğin pehlivanlarına eşofman ve ayakkabı hediye etti.

Mevlana mahallesindeki Talas Spor Salonu’nda Erkan Yozcu antrenörlüğünde çalışan Talas Belediyesi Güreş Takımı'nın antrenmanını izleyen Başkan Rifat Yıldırım, ailelerle de sohbet etti. İlk önce annelere seslenen Başkan Yıldırım, ata sporu güreşi çocuklarına sevdirdiklerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.

Başkan Yıldırım, “İnşallah gayretlerimizle şehrimizde ata sporumuz güreş, yeniden canlanmaya başladı. Belediyemizin bünyesindeki güreş takımında antrenörlerimizin ve yavrularımızın gayretiyle ata sporumuzun yeniden eski günlerine döneceğine inanıyoruz.” dedi.

Önümüzdeki sürecin çok daha iyi olacağını belirten Başkan Yıldırım, “Geçtiğimiz yaz mevsimindeki Kayseri’de ilk kez düzenlenen karakucak güreşleriyle daha iyi moral motivasyon oldu. Çocuklarımız bu organizasyonla gördüler ki kendileri de böyle pehlivanlar olabilir. Türkiye, Avrupa ya da dünya şampiyonu olupta Talas’ta kamp yapmayan güreşçi yok. Talas’ın böyle bir gerçeği var. O açıdan Talas’ın havası ve ortamı, hocalarımızın da gayretiyle çocuklarımıza daha güzel başarıları sağlayacaktır. Başarı elbette önemli, ama asıl önemli olan ata sporumuzu yapmak. Peygamber efendimiz ata binmeyi, ok atmayı, güreşi ve yüzmeyi çocuklarımıza öğretmeyi tavsiye ediyor.” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Başkan Yıldırım, geleceğin pehlivanlarına eşofman ve ayakkabıdan oluşan spor malzemeleri hediye ederek başarılar diledi.

Editör: TE Bilisim