Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu
Türkmenistan’da düzenlenen Uluslararası Buz Hokey Turnuvası’nda tarihi skor elde edildi. Son yıllarına farklı skorunun elde edildiği maçta, Rusya takımı, Birleşik Arap Emirlikleri(BAE) millilerini 60-0 mağlup etti.
Rusya’nın St.Petersburg kentinin Serebryanıy Lwı takımı rakibi BAE’ni 60-0’lık farklı bir skorla mağlup etti. Rus takımı bu sonuca bakıldığında her dakikada 1 gol attı. Toplam 60 dakika oynanan maçta, seyirciler gole doydu.
Türkmenistan’da ilk defa uluslararası düzeyde buz hokey turnuvası düzenleniyor. Turnuvaya, 17 yaş altı takımları katılıyor. Ev sahibi Türkmenistan 2 takım ile katılırken, Rusya 3 takım, Belarus, Türkiye ve BAE birer takım ile temsil edildi.
Turnuvanın en zayıf takımları, Türkiye ile BAE millileri oldu. Her ikisi de rakiplerinden farklı bir skorla yenildiler.
10 Şubat tarihinde başlanan turnuvada yarı finale gelindi. Yari finalde bir Türkmen ve 3 Rus takımı final bileti için mücadele edecek. Final sonucunda birinci olan takıma kupa ile 20 bin dolar, ikinci olana 10 bin dolar ve üçüncü olan takıma ise 5 bin dolar para verilecek.
Daha önce buz hokey maçında 1998 yılında farklı bir skor elde edilmişti. Asya Gençler Şampiyonası’nda Güney Kore, Tayland’ı 92:0 mağlup etmişti.

Editör: TE Bilisim