Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Trabzonspor Kulübü Gençlik Geliştirme Teknik Sorumlusu Sadi Tekelioğlu, Teknik Direktör Ersun Yanal’a alt yapıdaki genç futbolculara şans verdiği için teşekkür etti.

Çalıştığı kulüplerde genç futbolculara verdiği önemle dikkat çeken tecrübeli teknik adam Ersun Yanal, Trabzonspor’daki görevine başladığında A2 takımından birçok futbolcuyu zaman zaman A takımla antrenmanlara çıkarttı. Alt yapıdaki yetenekli futbolcuları yakından görmek isteyen Yanal, A takım çalışmalarına kattığı genç isimleri de cesaretlendirdi. Yanal, kaleci Onur Kıvrak’ın sakatlanmasıyla ikinci kaleci konumuna yükselen genç kaleci İbrahim Demir’e Türkiye Kupası maçlarında forma verdi. Başarılı hoca, perşembe günü Manisaspor ile oynadıkları Türkiye Kupası maçının kadrosuna da A2 takımdan 2 futbolcu aldı. Kaleci İbrahim’in ilk 11’de sahaya çıktığı maçta yedek kaleci olarak da A2 takımından Uğurcan Çakır kadroya girdi. Yanal, yine A2’den 18 kişilik maç kadrosuna dahil ettiği Mertcan Çam’ı müsabakanın 56. dakikasında sahaya sürdü. Genç futbolcu, sahada kaldığı sürede gösterdiği performansla da kendine güvenenleri mahcup etmedi.

Trabzonspor Kulübü Gençlik Geliştirme Teknik Sorumlusu Sadi Tekelioğlu da Teknik Direktör Ersun Yanal’a alt yapıdaki gençlere şans verdiği için teşekkür etti. Yanal’ın göreve başladığından bu yana altyapıyla yakından ilgilendiğini belirten Tekelioğlu, şöyle konuştu:

"Ersun hocamızla çok uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Geldiği günden bu yana altyapıda öne çıkan oyuncularımızı A Takım idmanlarına katarak hem genç oyuncularımızın motivasyonunu arttırdı, hem de altyapıda yapılan çalışmalara değer kattı. Son oynadığımız Manisaspor müsabakasında da altyapımızdan yetişen Mustafa Akbaş ve İbrahim Demir’in ilk 11'de olması, Mertcan Çam’ın ikinci yarıda oyuna dahil olması, Uğurcan’ın yedek kaleci olarak kadroda yer alması bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir."

Tekelioğlu, altyapıdaki yeteneklere şans verildiği sürece gerçek değerlerin ortaya çıkacağını ve onları takip eden diğer oyunculara ekstra moral ve çalışma azmi kazandırılmış olacağını kaydetti.

Editör: TE Bilisim