Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu
Diyarbakır, Siirt ve Batman’da binlerce çocuğa ulaşan Türkiye Tekvando Federasyonu, sporcu sayısında da patlama yaşıyor. Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın da dahil olduğu ‘Bir çocuk, bir gelecek’ projesi ile gönüller fethedildi.

Doğu ve Güneydoğu’da daha önce de birçok organizasyon gerçekleştiren Tekvando Federasyonu, dağıttığı malzemelerle yeni yıldız adaylarını Türk sporuna kazandırdı. Federasyon, Diyarbakır, Siirt ve Batman’da son bir hafta içinde yaklaşık 200 bin liralık malzeme dağıttı.

Tekvando Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Metin Şahin, bu bölgede önemli bir sporcu potansiyelinin olduğuna dikkat çekerek, “Diyarbakır’dan dünya şampiyonu, Siirt’ten dünya ikincisi, Avrupa ve Balkan şampiyonu sporcular çıkarttık. Bölge insanına güvenmeniz ve planlı çalışmalar yapmanız, meyvesini de beraberinde getirdi. Sadece Siirt’te bin 600 lisanslı sporcu sayısı var. Bu inanılmaz bir rakam. Diyarbakır, Siirt ve Batman’da geleceğin şampiyonlarına malzemelerini verdik, vermeye de devam edeceğiz.” dedi.

Yaptıkları çalışmalarda büyük destek gördüklerini de belirten Başkan Şahin, “Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç, Spor Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Baykan, valilerimiz, yerel yönetimler ve il müdürlerimiz, doğu ve güneydoğuya elimizi uzatmamızda bizleri teşvik etti." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"İşte bu nedenle önemli yatırımlar yapıyoruz. Amacımız sadece yarışmacı sporcular yetiştirmek değil. Her çocuğumuzun spor yapmasını istiyoruz. Vatanını seven, ahlaklı, okul hayatında da başarılı birer birey olmaları, bizleri daha da mutlu edecektir. Antrenörlerimiz büyük özverilerle görev yapıyor. Federasyon olarak ciddi mesai harcıyoruz. Hepsi bu pırıl pırıl olan çocuklarımız için.”

Editör: TE Bilisim