Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi! Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi!
A Milli Takımımızın Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 yendiği karşılaşmanın ardından Fatih Terim açıklamalarda bulundu. Türkiye Futbol Teknik Direktörü Fatih Terim, herkesin özlediği, istediği bir milli takım gibi mücadele ettiklerini belirterek, "Oyuncularımı kutluyorum, herkesin istediği, özlediğiydi bu. Umarım bu güzel mücadelenin sonucu tur için yeterli olur. Ancak en azından bugünkü oyunumuz ile bir kısım taraftarımız da mutlu olmuştur. Nice'te Türk bayrakları ile geziyorsanız, bunu Milli Takım'a borçlusunuz. Burada en önemli olan konu, bu turnuvalarda yer almaktır. Takımın başarılı olmasını hekes istiyor, ben de istiyorum" dedi.

Oyuncuların üstünde büyük bir baskı olduğunu vurgulayan Terim, "Tebrik ediyorum oyuncularımızı. Teknik, taktik her şey önemli ama bizim en önemli özelliğimiz birlik olmamız. 2-0'a çok konsantre olmuştuk, 3'ü, 4'ü bulup burada garantileyebilirdik ancak kamuoyundaki baskı, oyuncularımız üzerinde baskı yarattı. Bu kadar şeyin altından kalkmak kolay değil, buradan sonra da inşallah ilk iki maçtaki gibi oynamayız. Hırvatistan, İspanya'yı yendi; buradaki seviyeler bunlar" şeklinde konuştu.

"İLK MAÇTA HATA YAPMIŞIZ DEMEK Kİ..."

Türkiye'nin iyi reaksiyon gösterdiğini ifade eden Terim, "İlk iki maçta hata yapmışız o zaman, bu maçta daha iyi taktik yapmışız, ne diyeyim. Türkiye'nin kötü duruma reaksiyonu göremediğimiz için üzülmüştük, bugün bunların hepsi vardı. Belki de çok hırpalanmışız. Ne olursa olsun Çek takımı iyi bir takım, onlara son 15 dakika gol pozisyonu vermemek için büyük bir mücadele verdik. Kafamdaki 3-4-3 de bazen olabilir demek ki" dedi.

"MAÇIN KIRILMA ANLARI VARDI"

Maçın kırılma anı hakkında konuşan Terim, "Kırılma anı attığımız gol, aynı durumda biz olsaydık biz de Çeklerin durumuna düşebilirdik. İkinci golü daha erken bulabilirdik. İspanya maçında bana kimse sormadı ama Emre'yi bilerek kullanmadık. Bugün ise doğru bir tercih yaptık, Türk milli takımı önemli bir oyuncu kazandı, kendisi de bugün yorulduğu için çıkmak istedi. Volkan ve Burak müthiş mücadele etti. Golden sonra da iyi savunma yaptık, kalecimiz de bugün çok iyi oynadı. TRT'nin sorularını cevaplamayacağım. Maç sonu basın toplantılarına da katılmıyorum. Katılmamaya da devam edeceğim" ifadelerini kullandı.Cihan

Editör: TE Bilisim