Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu
Bundesliga’nın başarılı takımlarından Werder Bremen, teknik direktör Thomas Schaaf’ın şok istifasıyla sarsıldı. 14 yıl boyuncu takımı sırtlayan teknik direktör, kulüple yollarını ayırdı.

Alman haber ajanslarının son dakika olarak duyurduğu habere göre, 52 yaşındaki başarılı teknik adam kulüp yönetimiyle görüştükten sonra kararını açıkladı. 1999 yılından beri Werder Bremen’i çalıştıran Schaaf’ın futbolcularla ve teknik ekiple vedalaştığı bildirildi.

Schaaf’ın cumartesi günü Nürnberg ile oynanacak maçta da teknik direktör koltuğunda oturmayacağı öğrenildi. Takımı, yardımcıları Wolfgang Rolff (53) ve Matthias Hönerbach (51) yönetecek.

Takımın menajeri Thomas Eichin (46), “Yönetim olarak yaptıkları değerlendirmede yeni bir başlangıç kararı aldıklarını” söyleyerek istifayı yorumladı.

OYUNCULAR ŞOKTA

Öte yandan 14 yıl sonra gelen istifa, Bremen’li futbolcuları da derinden üzdü. Takım kaptanı Clemens Fritz, “Şok olduk. Daha önce spekülasyon yapılmıştı ama ayrılık çok duygusal oldu.” şeklinde konuştu.

Takımın forvetlerinden Petersen ise, “Göz yaşlarına boğulduk ama her başlangıç gibi ayrılıklar da kaçınılmaz” ifadelerine yer verdi.

EN ESKİ TEKNİK ADAM

Bundesliga’da en uzun süre teknik direktör olarak görev yapan Thomas Schaaf, Werder Bremen’e üç kez şampiyonluk yaşattı. Yeşil-beyazlı ekip ayrıca Avrupa kupalarında da önemli başarılara imza attı. Schaaf’ın yönetimindeki Werder Bremen 6 kez Şampiyonlar Ligi’ne katıldı, 4 kez de UEFA Kupası’nda mücadele etti.

Editör: TE Bilisim