Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi! Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi!
Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası'nda sporcularımız madalya kazanmaya devam etti. Türkiye şampiyonada 69 kiloda ilk kez Avrupa şampiyonasında mücadele eden sporcumuz Daniyar İsmayilov silkme, koparma ve toplamda 3 altın madalya kazandı.

Gürcistan’ın Başkenti Tiflis’te devam eden Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası'nın ikinci gününde erkekler 69 kiloda podyuma çıkan ve ilk kez Avrupa şampiyonasında mücadele eden Daniyar İsmayilov mükemmel bir yarışma çıkarttı.

8 sporcunun mücadele ettiği yarışmada tüm rakiplerinin kaldırışından sonra podyuma çıkan Daniyar İsmayilov koparmada ilk hakkında 147 kilo ile altın madalyayı garantiledi. Kilolarla adeta dalga geçen sporcumuz ikinci hakkında 152 kilo, son hakkında da 156 kiloda başarılı olarak altın madalyaya uzandı.

Milli sporcumuz koparmada en yakın rakibine 10 kilo fark atarak başarıya ulaştı. Podyumda her kaldırışında seyircileri heyecana boğan Daniyar İsmayilov alkış yağmuruna tutuldu.

Daniyar İsmayilov, silkmede ise sırası ile 170, 175 ve 181 kilo kaldırarak ikinci altın madalyasını aldı. Milli sporcumuz, silkmede de en yakın rakibine 5 kilo fark atarak madalyaya uzandı. Toplamda da 337 kilo kaldırarak üçüncü altın madalyayı ülkemize kazandırmış oldu.

Editör: TE Bilisim