Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi! Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi!
Tokyo 2020 Olimpiyat Komitesi İletişim Direktörü Tokuaki Suzuki, oyunlara ev sahipliği yapabilmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Olimpiyatları İstanbul'un kazanması halinde karara saygı duyacaklarını ve 2002'deki maçlarda olduğu gibi Türkiye'ye destek vereceklerini açıkladı.

2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na aday ülkeler, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne geçtiğimiz ay raporlarını teslim etti. Bunun ardından olimpiyat komitesi, aday ülkeleri ziyaret ederek raporlarını hazırlayacak. Madrid, Tokyo ve İstanbul arasından kimin kazandığı ise 7 Eylül'de belli olacak. Oyunlar için Tokyo ve İstanbul'un ismi öne çıkıyor. Tokyo 2020 Olimpiyat Komitesi İletişim Direktörü Tokuaki Suzuki, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı özel açıklamada, oyunlara ev sahipliği yapmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi. Sloganlarını "Yarını Keşfet" olduğunu belirten Suzuki, bunun altında üç ana başlık belirlediklerini ve Tokyo'nun güçlü yanlarını öne çıkarmaya çalıştıklarını kaydetti. Sıkı bir mali yapıları olduğunu ve Tokyo'nun güvenli bir şehir olduğunu vurgulayan Suzuki, olimpiyatları mükemmel bir şekilde dünyaya sunacaklarının altını çizdi. Ayrıca Tokyo'nun "en modern ve gelişmiş kentlerden biri olduğuna" dikkat çeken olimpiyat yetkilisi, "Bunu güçlü bir yanımız olarak görüyoruz." diye konuştu. Tokuaki Suzuki, 1964'te olimpiyatlara ev sahipliği yapmış olmalarının dezavantaj değil aksine bir avantaj olduğunu savundu. Önemli bir deneyime sahip olduklarını kaydeden Suzuki, "Londra üçüncü kez olimpiyatlara ev sahipliği yaptı. Daha önce ev sahipliği yapmamız herhangi bir olumsuzluğa neden olmaz." diye konuştu.

OLİMPİYATLAR İSTİHDAM DA YARATACAK

Olimpiyat Komitesi İletişim Direktörü Suzuki, olimpiyatlar için ayrılan 4.5 milyar dolarlık kaynağın tsunamiden etkilenen ve hala prefabrik evlerde yaşayanlar için ayrılması gerektiği yönündeki eleştirilere katılmadığını söyledi. Suzuki, olimpiyatların gençler ve zor koşullar altında yaşanan insanlara "bir ideal sunacağını" belirtti. Ayrıca tesislerin hazır olması nedeniyle halktan ek para almak zorunda kalmayacaklarını da ifade eden Suzuki, "Olimpiyatlar için para hazır durumda. Buna ek olarak olimpiyatlara ev sahipliği yapmamız halinde istihdam ortaya çıkacak. Bu Japon halkı için de iyi bir şey aslında." dedi. Çin ile yaşanan gerilimi de değerlendiren Suzuki, spor ile politikanın ayrılması gerektiğini belirtti. Politik sorunların dünyanın her yerinde yaşanabileceğini belirten Tokuaki Suzuki, "Biz sadece spor alanına bakıp buraya yoğunlaşmaya çalışıyoruz. Siyasi sorunların, olimpiyat başvuru sürecinde sorun olacağınız düşünmüyoruz." ifadelerini kullandı.

İLHAN'A KUCAK AÇMIŞTIK

Olimpiyat komitesinin üst düzey yetkililerinden Tokuaki Suzuki, Japonya ve Güney Kore'nin ev sahipliğinde 2002 yılında düzenlenen dünya kupası sırasında yer almış bir isim. Bu kupa sırasında Türkiye, Japonya'yı yenerek müsabakanın dışında itmişti. Tokuaki Suzuki, Türkiye'nin Japonya'yı yenmesinin ardından Japon taraftarların Türkiye'yi desteklediğini ve bunun Türkiye'nin 3.'ncü olmasında rol oynadığını belirtti. İstanbul'un olimpiyat oyunlara ev sahibi olmak için gösterdiği faaliyetlere, planlara ve kararlılığa saygı duyduklarını belirten Suzuki, Tokyo'nun kazanması için ellerinden geleni yapacaklarını ancak sürecin bitmesinin ardından tekrar dost olacaklarını vurguladı. Suzuki, "Olimpiyatları kimin düzenleyeceği belli olduktan sonra kim kazanırsa ona destek veririz. Ama biz kazanırsak İstanbul veya Madrid ile olan iyi ilişkimizin sürmesini isteriz. Sporun ruhunda bunun olduğuna inanıyorum." dedi. 2002'den sonra İlhan Mansız'ın Japonya'ya gelerek top koşturduğunu hatırlatan Suzuki, "Hepimiz İlhan'a kucak açtık. Süreç bittikten sonra benzer şeylerin yaşanacağına inanıyoruz. Bu başvuru süreci. Birileri kazanacak birileri de kaybedecek. Sonuca saygı duyarız." dedi.

Editör: TE Bilisim