Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı? Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı?
Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, kendileri için henüz hiçbir şeyin bitmediği, her şeyin kazanacakları 1-2 maça bakacağını söyledi.

    Trabzonspor, teknik direktör Şenol Güneş'in istifasının ardından anlaşmaya vardığı Tolunay Kafkas ile sözleşme imzaladı. Kafkas, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde başkan Sadri Şener'in de hazır bulunduğu törende, 3,5 yıllık sözleşmeye imza attı.
    Törenin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Kafkas, henüz Şenol Güneş ile bir görüşme yapmadığını belirterek, “İmzayı attıktan sonra görüşmeyi düşünüyorum. Hoca kulübün gerçek yüzüdür. Hocanın Trabzonsporluluğunun yanında bizim Trabzonsporluluğumuz tartışılmaz bile. Hayat böyle bir şey, bugün buraya başka biri de oturabilirdi. Ama ben hocayla gerekli konuşmaları yaparım, her türlü bilgiyi de alırım.” dedi.

    Kupada ve ligde Eskişehirspor ve Gaziantepspor ile üst üste maçlar oynayacaklarını hatırlatan genç teknik adam, fazla bir hazırlık dönemi bulamamanın kendileri dezavantaj olduğunu kaydetti. Ancak ellerinde iyi kaliteli bir oyuncu kadrosu bulunduğunu belirten Kafkas, onun üzerine biraz moral, motivasyon koyarak yollarına devam etmeye çalışacaklarını dile getirdi.

    Şuanda bir transfer talebinin olmadığını açıklayan Kafkas, “Elimizde zaten yeterli oyuncu kadrosu var. Bütün oyunculara değer vererek bu sezon sonuna kadar bu işi götüreceğiz. Ondan sonra da raporumu başkanımıza ve yönetim kuruluna sunacağım. O zaman yeni bir yapılanma içerisine girebilirim ama şuanda bütün oyunculara eşit mesafedeyiz. Hepsinden maksimum verimi almak için büyük gayret sarfedeceğiz.” ifadelerini kullandı.

    Ligdeki hedefler açısından biten hiçbir şeyin olmadığını savunan genç teknik adam, şöyle devam etti:
    “Herşey kazanacağımız 1-2 maça bakar. Hiç kimse de bizim bir seri yakalayamayacağımızı söyleyemez. Elimizde iyi bir takım var. Herkes rahat olsun. Biten hiçbir şey yok. Ne olursa olsun eğer beşinci olacaksak beşinci, ikinci olacaksak ikinci, şampiyon alacaksak şampiyon alacağız. Biten hiçbir şey yok.”

    Kafkas, bordo-mavili taraftarlar yönelik mesajındaki ‘Ateşle barut yan yana geldi, patlamaya hazır olsunlar’ sözleriyle neyi kast ettiğinin sorulması üzerine, “Bir insanın bir işi isteyerek, severek yapması çok önemli. Ben ateş, onlar barut. Ben onların, onlar benim dilimden anlıyorlar. Hırsım, inatçılığım, kimliğim, ben 6 yıl burada oynadım. Hep beni baş üstünde tuttular, hep bana değer verdiler. Buradan ayrılsam bile hep buranın çocuğu gibi gördüler. Bu şehir taraftarla var, taraftarla da var olacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

    Kafkas, şike süreciyle ilgili bir soru üzerine ise şunları söyledi: “Ben gelecek yıllarda Trabzonspor’u nasıl şampiyon yapabilirimin derdindeyim. Süreci Başkanımız, yönetim kurulumuz gerekli şekilde yürütüyorlar. Ben kendimle ilgili işlere bakmak zorundayım. Benim için en önemli şey takım, oyuncular.”
    
    Kulüp Başkanı Sadri Şener da eski yardımcı antrenör Ünal Karaman’ın medyada yer alan ‘bu süreçte çok kırıldım’ açıklamasıyla ilgili, “Üzülmesi hakkı. Karabük’e 3-1, Elazığ’a 3-1 yenil, 11. sırada kal. Doğru söylemiş, kırıldım, o benim hakkım.” yorumunu yaptı.
     Şener, Akyazı da yapılacak stat ihalesinin de stadı hakkıyla ve zamanında bitirecek bir firmanın almasının çok önemli olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilisim