Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu
Trabzonsor’un genç forveti Emre Güral, yeni hocaları Tolunay Kafkas’ın takıma yeni bir hava getireceğini söyledi. Emre, “Biz de bu yeni hava ve motivasyonla iyi sonuçlar alıp yukarı çıkmak istiyoruz.” dedi.

Genç futbolcu, Trabzonspor Dergisi’nin bu ayki sayısına verdiği röportajda, hedeflerin en üst noktasında A Milli Takım ile Dünya Kupası’na uzanmak olduğunu ifade etti. Bir futbolcunun her zaman kendini geliştirmesi gerektiğini vurgulayan Emre, “Benim zayıf bulduğum yer sağ ayağımı biraz daha güçlendirmek. Uzun olmama rağmen kafa vuruşlarımı beğenmiyorum. Çok çalışmam lazım. Ben de elimden geleni yapıyorum. Ağırlığa giriyorum, idmanlardan sonra şut atıyorum, sarkaç toplarında çalışıyorum. Hedeflerim hep büyük olduğu için çok çalıştım. Çalışmaya da devam ediyorum. Daha öncesinde planladığım kariyerimde ilerliyorum. Şu ana kadar istediğim yerlerdeyim.” dedi.

Kadro şişkinliğinin takımı olumsuz etkilediğini savunan genç oyuncu, bu sezonki istikrarsız performansları için şunları söyledi: “Takımımızda çok oyuncu var. Rekabet yüksek. Karar vermek o kadar kolay değil. Bu nedenle de bazı oyuncular kadroya giremiyor. Bu futbolcuyu olumsuz etkiliyor. Motivasyonu düşük bir futbolcudan yüksek verim alamazsınız. Kendisine haksızlık yapıldığını düşünenler de oluyor. Yüzde yüz bir takım olamadık. Bu durum Trabzonspor’a yakışmıyor. Trabzonspor dediğinizde ilk üç içinde olmak zorundadır. Bu durumdan kurtaracak olan yine bizleriz. Birbirimize destek olmak zorundayız. En iyi kadrolardan birine sahibiz. Tecrübeli ve kaliteli futbolcularımız var. Takım olduğumuzda yüzde yüz eminim ki yine yukarıda olacağız.”

Teknik heyette yaşanan değişimi de değerlendiren golcü futbolcu, bunun futbolun doğasında varolduğuna dikkat çekti. Takım başarısız olunca bütün oyuncular gönderilemeyeceği için teknik heyetin değiştiğini kaydeden Emre, “Şenol Hoca bize yardımcı olmak için bırakmaya karar verdi. Böyle olmasını kesinlikle istemezdik. Türkiye’nin en iyi hocalarından biri. Hem hoca olarak, hem futbolcu olarak geçmişi çok iyi. Karakter olaraksa, söylemeye gerek bile yok, tek kelimeyle şahane bir insan. Neticede Trabzonspor’un yaşayan bir efsanesi o. Bu durumda kendi kararını kendi aldı. Saygı duymak zorundayız. Tolunay hoca da iyi bir teknik adam. Takıma yeni bir hava getirecektir. Daha farklı bir karakteri var. Daha hareketli, daha genç. Büyük hedefleri var. İnşallah hayırlı olur. Biz de bu yeni hava ve motivasyonla iyi sonuçlar alıp yukarı çıkmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bu sene şampiyonluktan bahsetmenin kendileri için zorlaştığına değinen Emre, ancak Türkiye Kupası’na çok çok daha yakın olduklarını kaydetti. Emre, kupayı almalarının ligde yaşadıklarını biraz olsun telafi edebileceğini sözlerine ekledi.







Editör: TE Bilisim