Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu! Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu!
Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: İlker Meral, Asım Yusuf Öz, Hakan Yemişken
Trabzonspor: Hakan, Salih, Uğur, Medjani, İshak, Aytaç, Fatih, Özer, Mehmet, Deniz, Cardozo
Akhisar Belediyespor: Emrah, Tolga, İsmail, Douglao, Kadir, Güray, Custodio, Zokora, Buruno, Bilal, Lualua,
Gol: Dk. 26 Cardozo (Trabzonspor)
Sarı kart: Dk. 8 İsmail (Akhisar Belediyespor)

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nun 25. haftasında Trabzonspor ile Akhisar Belediyespor arasında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan maçın ilk yarısı ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Trabzonspor’da, Jose Bosingwa kart cezalısı, Onur, Yatabare, Belkalem, Yusuf ve Waris sakatlıkları nedeniyle, Kevin Constant ise kadro dışı olduğu için maç kadrosunda yer almadı. Teknik Direktör Ersun Yanal, Bosingwa’nın yokluğunda stoperde Uğur’un yanında Medjani’ye görev verdi.

Geçtiğimiz hafta 2-0 kaybedilen Gaziantepspor maçında ilk 11’de sahaya sürdüğü Musa Nizam’ı da 18 kişilik kadroya almayan Yanal, savunmanın solunda İshak’a görev verdi. Tecrübeli hoca, devre arasında kadroya katılan ancak bir türlü beklentilere karşılık veremeyen Erkan Zengin’i de yedek oturttu. Yanal, bu futbolcunun yerine ise Özer Hurmacı’ya forma verdi.

Misafir takım Akhisar Belediyespor’da ise sakatlıkları bulunan Oğuz Dağlaroğlu ve Ahmet Cebe maç kadrosunda yer almıyor.

Trabzonsporlu taraftarlar maça fazla ilgi göstermedi. Tribünlerde büyük boşluklar dikkat çekerken, kale arkasına ‘Anlamak için soruyoruz, mutlu olmak hakkımız değil mi?’ yazılı pankart açtı. Bordo-mavili taraftarlar, Burugge maçında Beşiktaşlı taraftarların tepki gösterdiği Tolga Zengin’e sahip çıktı. Taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla eski kalecilerine destek verdi.

Az sayıdaki Akhisar taraftarı da takımlarını zorlu deplasmanda yalnız bırakmadı.

İki takım daha önce 7 kez karşı karşıya gelirken, bu karşılaşmaların 2'si Trabzonspor'un üstünlüğü ile, 3'ü Akhisar’ın üstünlüğü ile sona erdi. 2 karşılaşma da ise eşitlik bozulmadı.

5. dakikada Bilal’in ceza sahası önünden sert şutu kaleci Hakan’dan döndün, dönen topu iyi takip eden Güray ceza sahası sağ çaprazından vurdu, kaleci Hakan bu kez topu kornere çeldi.

10. dakika Deniz’in göğsüyle önünü indirdiği topla sağdan ceza sahasına giren Özer Hurmacı şutunu çekmek istedi ancak meşin yuvarlak kaleci Emrah’tan öndü. Dönen toplu penaltı noktası üzerinde buluşan Deniz’in şutunda ise meşin yuvarlak üst direkten döndü.

26. dakikada gelişen Trabzonspor atağından Mehmet Ekici’nin ceza sahası içerisine yerden gönderdiği topu, Cardozo altı pas önünden şık bir topuk vuruşuyla filelere gönderdi: 1-0.

42. dakikada Mehmet Ekici’nin yaklaşık 30 metreden attığı sert şutta kaleci Emrah’ın parmaklarından seken top üst direkten döndü.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor’un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Editör: TE Bilisim