Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Bu sezon Avrupa’da oynadığı 7 maçta mağlup olmayan Trabzonspor, 8. maçında yarın sahasında güçlü İtalyan ekibi Lazio’yu ağırlayacak. UEFA Avrupa Ligi eleme turlarını yenilgisiz geçen ve tarihinde ilk kez gruplara kalan bordo-mavililer, gruptaki ikinci maçını da kazanmanın planlarını yapıyor.

Bu sezonki Avrupa serüvenine UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turundan başlayan Trabzonspor, İrlanda temsilci Derry City’i 4-2 ve 3-0’lık skorlarla elemeyi başardı. Karadeniz fırtınası 3. ön eleme turunda eşleştiği Belarus ekibi Dinamo Minsk’i de 1-0 ve 0-0’lık skorlarla geçti. Play-off turunda da Arnavutluk takımlarından Kukesi’yi 2-0 ve 3-1’lik sonuçlarla mağlup eden Trabzonspor, tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi grup maçlarında mücadele etme hakkı kazandı.

Bordo-mavililer, J Grubu’ndaki ilk maçında da deplasmanda Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Apollon Limassol’u 2-1 mağlup ederek, grup maçlarına da 3 puanla başladı. Gruptaki ikinci maçını yarın sahasında İtalya temsilcisi Lazio ile yapacak olan Trabzonspor, güçlü rakibini yenerek hem yoluna kayıpsız devam etmek hem de 7 maçlık namağlup ünvanını devam ettirmek istiyor.

Zorlu maçın hazırlıklarını bu akşam yapacağı son idmanla tamamlayacak olan Trabzonspor’da, Torku Konyaspor maçında sakatlanan Soner Aydoğdu dışında eksik futbolcu bulunmuyor. Lig maçlarında kendilerini yalnız bırakan taraftarların bu maçta stadı doldurmasını bekleyen bordo-mavililer, onların da desteği ile sahadan iyi bir sonuçla ayrılacağına inanıyor.

AVRUPA’DAKİ 105. MAÇ

Trabzonspor, Lazio karşılaşmasıyla Avrupa kupalarındaki 105. maçına çıkacak. Bordo-mavililer, Avrupa’da bugüne kadar oynadığı 104 maçta 39 galibiyet, 27 beraberlik, 38 yenilgi aldı. Avrupa arenasında rakip fileleri 137 kez havalandıran Fırtına, kalesinde ise 143 gol gördü.

Trabzonspor, ilk olarak 1976-1977 sezonunda başladığı Avrupa serüveninde Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 28, 2009-2010 sezonundan itibaren UEFA Avrupa Ligi adıyla düzenlenmeye başlanan eski adıyla UEFA Kupası'nda 54, şimdi organize edilmeyen Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 12 ve yine şimdi organize edilmeyen UEFA İntertoto Kupası'nda 8 maç oynadı. UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı toplam 56 maçta 22 galibiyet elde etti.

MAÇI İSVEÇLİ HANSSON YÖNETECEK

Hüseyin Avni Aker Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak müsabakayı İsveç Futbol Federasyonu'ndan Martin Hansson yönetecek. Hansson'un yardımcılıklarını Fredrik Nilsson ve Joakim Flink yapacak.

Stefan Wittberg'in dördüncü hakem olarak görev alacağı müsabakanın ilave yardımcı hakemleri ise Michael Lerjeus ve Mohammed Al-Hakim olacak.

Editör: TE Bilisim