Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız
Trabzonspor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Yılmaz Büyükaydın, bu haftaki Eskişehirspor maçından puan almaları gerektiğini söyledi.

        Büyükaydın, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Sivasspor karşısındaki 2-1'lik yenilginin kendilerini üzdüğünü; ancak son dakikada buldukları golle tur için ciddi bir avantaj yakaladıklarını dile getirdi. Büyükaydın, ikinci maçta alacakları 1-0’lık galibiyetin tur için yeterli olacağına işaret etti.

        Ligin 30. haftasında 22 Nisan Pazartesi günü Eskişehirspor ile yapacakları maçın önemine değinen Büyükaydın, zorlu deplasmandan iyi bir sonuçla dönmeyi arzuladıklarını belirtti. Bunu başardıkları taktirde ligin daha üst sıralarına tırmanma imkanları olacağını ifade eden Büyükaydın, “Bu sene lig enteresan geçiyor. Takımların puanları birbirine çok yakın. 28. haftadaki Akhisar Belediyespor maçını kazansak çok daha üst sıralarda olacaktık. Ordu galibiyetiyle ligde biraz nefes aldık. Şimdi önümüzde Eskişehirspor maçı var. Eskişehir deplasmanında puan veya puanlar almak istiyoruz ki ileriye doğru daha iyi adımlar atalım.” dedi.

        “TOLGA İÇİN GELEN TEKLİF YOK”

        Futbol Şube Sorumlusu Büyükaydın, takımdan ayrılacağı yönünde haberler çıkan kaptan Tolga Zengin’le ilgili şu ana kadar kendilerine gelen herhangi teklif gelmediğini bildirdi. Tolga’nın da kendilerine bu yönde bir beyanının olmadığını söyleyen Yılmaz Büyükaydın, böyle bir durum olursa sezon sonu oturup konuşulabileceğini dile getirdi.

        1461’İN DURUMU

        PTT 1. Lig’de zirve mücadelesi veren1461 Trabzon’un durumunu da değerlendiren Yılmaz Büyükaydın, Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı karar doğrultusunda bazı adımların atılması gerektiğini hatırlattı. 1461 Trabzon’un play-off maçlarına katılabilmesi ya da çıktığı taktirde Süper Lig’de oynayabilmesi için şirket hisselerinin bir başkasına devri gerektiğine dikkat çeken Büyükaydın, “Bunun alt yapısını oluşturuyoruz. Federasyonun istediği tarihe kadar bir karar vererek yapacağız. Çünkü yapmadığınız zaman play-off oynamama gibi sıkıntı var. Bu da oradaki yönetici, teknik heyet ve futbolcuların hedefleri adına çok doğru olmaz. Bu işi bir şekilde çözmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim