Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu! Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu!
Süper Lig’in geride kalan 22 haftasında kendi sahasında en fazla puan toplayan takım olan Trabzonspor, deplasman maçlarında ise galibiyete hasret kaldı. Dış sahadaki 10 müsabakada bir galibiyeti bulunan bordo-mavililerin deplasman karnesini düzeltmesi için üst üste gidilecek Mersin ve Gaziantep deplasmanları büyük önem taşıyor. Şampiyonluk yarışına havlu atan Karadeniz ekibi, ilk 4 hedefi için 23 ve 24 haftada deplasmanda oynayacağı Mersin İdmanyurdu ve Gaziantep maçlarından 6 puan bekliyor.

Ligde 22 haftada topladığı 37 puanla averajla 6. sırada bulunan Trabzonspor, şampiyonluk iddiasıyla başladığı yarışta liderin 14 puan gerisinde kaldı. Türkiye Kupası ve Avrupa’ya da erken havlu atan bordo-mavililer, lig yarışında özellikle deplasmanda kaybettiği puanlarla dikkat çekiyor. Karadeniz kaplanlarının, bu sezon ligde oynadığı 22 maç 9 galibiyet, 10 beraberlik ve 3 mağlubiyeti bulunuyor. Bu maçlarda rakip fileleri 41 kez havalandıran Karadeniz ekibi, kalesinde ise 35 gol gördü. Evinde oynadığı 12 maçın 8’ini kazanan Trabzonspor, 3 maçta berabere kaldı, bir maçta ise sahadan yenilgiyle ayrıldı. Bordo-maviler, bu sezon evindeki tek mağlubiyeti 15. haftada 4-1lik skorla Eskişehirspor karşısında yaşadı. Avni Aker’deki maçlarda 27 puan toplayan Fırtına, deplasmanda ise aynı başarıyı sergileyemedi.

DEPLASMANDA KAZANAMIYOR

Lig yarışında istikrarsız bir grafik çizen Trabzonspor, iç sahadaki kısmi başarısının aksine deplasman maçlarında ise adeta yokları oynuyor. Bordo-mavililerin deplasmandaki 10 maçta bir kez yüzü güldü. Deplasmandaki tek galibiyetini 3-0’lık skorla 10. haftada Galatasaray karşısında elde eden Fırtına, 7 maçta beraberlik, 2 maçta ise mağlubiyet yaşadı. Bu sezon Avni Aker’deki maçlarda rakiplerine 9 puan kaptıran Trabzonspor, dış sahalarda bıraktığı 20 puanla ise zirve yarışında büyük yara aldı.

Başarısız geçen sezonu iyi kapatabilmek için tek çare olarak gelecek sezon Avrupa kupalarına katılmayı gören Trabzonspor’un özellikle deplasman karnesini düzeltmesi gerekiyor. 23. Hafta müsabakasında 9 Mart Pazartesi günü Mersin İdmanyurdu deplasmanına gidecek bordo-mavililer, 24’üncü haftada da Gaziantepspor’a misafir olacak. Karadeniz kaplanlarının deplasman karnesini düzeltmesi için üst üste gidilecek Mersin ve Gaziantep deplasmanları büyük önem taşıyor. Karadeniz ekibi, Avrupa hedefi için Mersin İdmanyurdu ve Gaziantep deplasmanlarından 6 puan çıkartmayı planlıyor.

MERSİN YOLCULUĞU YARIN

Mersin İdmanyurdu maçının hazırlıklarını sürdüren Trabzonspor, bugün ve yarın yapacağı çalışmalarla hazırlıklarını tamamlayacak. Bordo-mavili ekip, yarın saat 14.00’de özel uçakla Adana’ya gidecek. Oradan da karayolu ile Mersin’e geçecek.

Editör: TE Bilisim