Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Spor Toto Süper Lig'de sahasında Fenerbahçe'ye 3-0 yenilen Trabzonspor, ligdeki kötü gidişini sürdürdü. Teknik heyet değişikliğine rağmen takımın kötü gidişatının düzelmemesi üzerine tepkiler Başkan Sadri Şener’e yöneldi.

B sezon ligde başarırız bir grafik çizen Trabzonspor’da teknik heyet değişikliği de kötü gidişe çare olmadı. Bordo-mavililer, Şenol Güneş’in istifasının ardından göreve gelen Tolunay Kafkas yönetiminde çıktığı 4 maçta sadece bir galibiyet alabildi. İlk sınavını Ziraat Türkiye Kupası’nda Eskişehir deplasmanında veren genç teknik adam, göreve gelişinin ilk günlerindeki maçta rakibine 1-0 mağlup oldu. Trabzonspor, daha sonra Kafkas idaresinde oynadığı ilk lig maçında ise Gaziantespor’u 4-1 mağlup etti.

Alınan farklı galibiyet ve ortaya konan futbol, camiayı umutlandırdı. Ancak ardından Sivasspor deplasmanında alınan 2-0’lık mağlubiyet moralleri bozdu. Sivas yenilgisini ‘kaza’ olarak gören bordo-mavililer, ezeli rakibi Fenerbahçe maçını kazanarak yeni bir başlangıç yapmak istedi. Teknik heyet ve yönetimin çağrılarına taraftar da destek oldu ve önceki karşılaşmaların aksine oldukça iyi bir atmosferde oynandı.

Fakat taraftarın coşkusuna sahadaki oyuncular ayak uyduramayınca bordo-mavili ekip, beklenmedik bir şekilde sahadan 3-0’lık mağlubiyetle ayrıldı. Fenerbahçe karşısında alınan bu mağlubiyet Kulüp Başkanı Sadri Şener’i hedef tahtasına oturttu. Transfer politikasından dolayı yönetimi topa tutan taraftarlar, Başkan Şener’i de istifaya davet etti.

YEREL MEDYA DA BAŞKANA YÜKLENDİ

Trabzonspor’un Fenerbahçe karşısında aldığı şok mağlubiyet nedeniyle yerel medya da Başkan Sadri Şener’e yüklendi. Takımın ortaya koyduğu kötü futbolu eleştirilirken, kadro zafiyetinde sadece Şenol Güneş’in değil, yönetimin de payının olduğuna vurgu yapıldı.

Sürmanşetindeki ‘Takımla gurur duyabilirsin Sadri başkan’ başlığı ile Şener’e yüklenen Günebakış Gazetesi, spor sayfasında ise ‘Trabzonspor Ateşe Düştü’ başlılığını kullandı. Mağlubiyeti ‘Facia’ olarak yorumlayan Taka Gazetesi ise ‘Taraftar istifa istiyor’ ifadelerini kullandı.

Bordo-mavili yönetime yüklenen bir başka Karadeniz de ‘Eserinizle gurur duyun’ sürmanşeti ile okurlarının karşısına çıktı. İlkhaber Gazetesi ise Bamba’nın hatalarından gelen gollere dikkat çekmek için ‘Son Bamba da patladı’ başlığı ile verdiği haberinde, taraftarın istifaya talebinde bulunduğunu yazdı.

Editör: TE Bilisim