Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi! Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi!
Spor Toto Süper Lig’de son 3 maçını kazanarak bu sezon ligde ilk kez üst üste 3 maçta sahadan galibiyetle ayrılan Trabzonspor, galibiyet serisine Kayseri’de son verdi. 32. hafta müsabakasında dün akşam deplasmanda Kayserispor’a 2-1 mağlup olan bordo-mavililer, bu kaybı fazla da önemsemiyor.

Bu sezon ligde umduğunu bulamayan Karadeniz temsilcisi, önündeki tek hedef olan kupaya odaklanmış vaziyette. Kayseri yenilgisini unutan bordo-mavililerde gözler, 8 Mayıs’ta Sivasspor ile oynanacak Ziraat Türkiye Kupası yarı final ikinci maçına çevrildi. Trabzonspor, ilk maçta deplasmanda 2-1 mağlup olduğu rakibini, sahasındaki ikinci maçta yenerek finale çıkan taraf olmak istiyor.

Bordo-mavili takımın teknik direktörü Tolunay Kafkas, talebelerinden Kayseri maçını unutup kupaya odaklanmalarını istedi. Kayseri yenilgisini yol kazası olarak gören genç teknik adam, asıl hedefleri olan kupaya ulaşmak için Sivas engelini geçmeleri gerektiğinin altını çiziyor.

Kayseri deplasmanında iyi oynamadıklarını kabul eden Kafkas, Sivasspor ile oynayacakları kupa maçı öncesi böyle olmasını da normal olarak karşılıyor. Artık tek hedeflerinin Sivasspor’u yenip kupada final oynamak olduğunu vurgulayan Kafkas, “Kötü giden bir sezonda bizim için tek çıkış yolu kupa. Kupa maçında her şeyimizi ortaya koyacağız. Bu yıl kupayı kazanmak istiyoruz.” dedi.

Kafkas, yaptıklarından ders alarak gelecek sezon için daha güçlü bir Trabzonspor oluşturacaklarını da sözlerine ekledi.

Trabzonspor’da yönetim, teknik heyet ve taraftarlar gibi futbolcular da kupaya kenetlenmiş durumda. Bordo-mavili takımın genç isimlerinden Yasin Öztekin de Kayseri deplasmanında akıllarında kupa maçının olduğunun da itirafında bulundu. Yasin, “Kupada Sivasspor’u eleyip finale yükselmek istiyoruz. Avrupa’ya gitmek için bu çok önemli.” diye konuştu.

Deneyimli futbolcu Olcan Adın da tek düşüncelerinin kupayı kazanmak olduğunu belirterek, “Kayseri mağlubiyetini unutup çarşamba günü oynayacağımız Sivasspor müsabakasına konsantre olmak istiyoruz.” dedi.

Bilindiği gibi, Trabzonspor ilk maçta 2 - 1 kaybettiği Sivasspor rövanş mücadelesini 8 Mayıs Çarşamba günü saat 19.00'da Hüseyin Avni Aker Stadı'nda verecek.



Editör: TE Bilisim