Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum' Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum'
Trabzonspor devre arası kampı için geldiği Antalya'da ilk antrenmanını yaptı. Teknik Direktör Şenol Güneş, antrenmana izinsiz olarak katılmayan Colman hakkında gereken işlemin yapılacağını söyledi.

Spor Toto Süper Lig'i 24 puanla 7. sırada tamamlayan Trabzonspor devre arası kampı için geldiği Antalya'da ilk antrenmanını yaptı. Serik ilçes Belek beldesi Gloria Serenity Oteli'nin futbol sahalarında yapılan antrenmana 23 oyunca katıldı. Sakatlığı bulunan Emerson ve izinli olan Alanzinho ve Henrique ile milli takıma giden Zokora ve Bamba antrenmana katılmadı. Dün itibariyle Antalya'ya gelmesi gereken Arjantinli futbolcu Colman'ın ise izinli olmamasına rağmen ilk antrenmanda yer almaması dikkat çekti. Antrenman sahasına takıma yeni katılan yardımcı Antrenör Ünal Karaman ve kulüp doktoru Hakan Bozdoğan da çıktı.         
    Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Teknik Direktör Şenol Güneş, idmana katılmayan Colman hakkında açıklamalarda bulundu. Colman'ın sakatlığının olduğunu, 29 Aralık'ta kampa katılması gerektiğini belirten başarılı teknik adam, "Alanzinho ile Henrique izin almışlardı. Ancak herhalde onlarla birlikte Colman'da gelecek. Daha öncede böyle yapmıştı. Kulüp olarak gerekli işlemleri yapacağız." dedi. Emerson'un ayağında şişlik, bileğinde de ağrı olduğunu ifade eden Tecrübeli hoca, MR'ının çekildiğini ve durum değerlendirmesi yapılacağını kaydetti. Alanzinho ve Henrique'ye daha önce izin verdiğini belirten Güneş, " Barış Özbek bizimle olmayacak. Diğer oyuncularımız kampa katılıyor. Ünal Karaman ve doktor Hakan Bozdoğan görevlerine başladılar. Şu anda bizim için uyum dönemi. 2 Ocak'a kadar özellikle zihinsel dinleme olacak. 7 ve 9 Ocak'ta iki hazırlık maçı yapacağız ve daha sonra kupa maçımız var. Bu kısa süreyi değerlendirmek istiyoruz. Kampa katılan oyuncularımızdan giden olabilir. Bunları değerlendireceğiz. İki yabancı oyuncumuz Zokora ve Bamba şuanda yok. Şu aşamada sadece Emerson'un sakatlığı var. A2'den Batuhan da daha sonra kampa katılacak." ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin takımdan ayrılacağı belirtilen Vittek ile Cech'in kampa katılmasını değerlendirmesini istemesi üzerine başarılı teknik adam, bunların dışında iki oyuncunun daha olduğunu söyledi. Güneş sözlerini şöyle sürdürdü:
    "Bu iki oyuncu dışında başka oyuncularda var. Kasımpaşa maçından sonra her iki oyuncu da benden izin istemişti. Ancak ben izin yerine kampa katılmalarını ve kulüpteki durumlarını değerlendirmelerini istedim. Kulüp bulmaları takdirde de gidebilirsiniz demiştim. Durumlarına göre oyuncular gidebilir. Sadece Barış'ın kulüple sorunları vardı ve sadece o kampa katılmadı. Şartlara göre kulüpten ayrılabilirler. Bir aylık transfer dönemi var. Teknik ekip içerisinde yeni bir değişiklik yapmak yerine tekrar Ünal hocayı getirmeyi tercih ettik. Daha çok saha içinde Ünal hoca olacak. Daha önce nasıl çalıştıysa Ünal hoca aynı pozisyonda çalışacak. Benim adıma her şeyi yapmaya yetkisi olacak. Ben yine sahada olacağım, ancak idmanda ben olmadığım zaman Ünal hoca yönetecek. Ayrı bir sorumluluk yok Ünal hocamızın. Yabancı oyuncu konusunda sayımız oldukça fazla. Almak ve gitmek değilde birbirine bağlantılı olarak transfer yapmak gerekiyor."

Açıklamaların arından Güneş yönetiminde bordo-mavili futbolculara hafif koşu ve açma-germe çalışması yaptı. Çalışmanın ardından Güneş'in kısa konuşmasının ardından futbolcular dinlenmek için otele gitti.

Editör: TE Bilisim