Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum' Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum'
Trabzonspor’un devre arasında Hollanda 2. Lig ekiplerinden SC Cambuur'dan transfer ettiği genç futbolcu Alim Öztürk, önce takımında forma şansı bulmak, uzun vadede de A milli takım formasını giymek istediğini söyledi. Trabzonspor’un ligdeki konumunu hak etmediğini kaydeden genç futbolcu Alim, bu kadroyla en az ilk 3 arasında olmaları gerektiğini ifade etti.
    
    Tolunay Kafkas’ın göreve gelmesinin ardından kadroya katılan genç futbolcu, Trabzonspor Dergisi’nin mart sayısına verdiği röportajda, Hollanda'nın Alkmaar şehrinde doğduğunu, 30 yılı aşkın orada yaşayan ailesinin Sivaslı olduğu bilgisini verdi. Futbola sokaklarda ve abisinin bir kulübü yazdırması ile başladığını anlatan Alim Öztürk, “Amatör olarak 3 yıl oynadıktan sonra Telstar takımına transfer oldum. Telstar altyapı konusunda AZ Alkmaar’la işbirliği içindeydi. Ancak işler istediğim gibi gitmedi. Tekrar amatöre dönmek zorunda kaldım. Bir süre sonra bu sefer Groningen takımına geçtim. Sonrasında SC Cambuur’a oradan da Trabzonspor’a transfer oldum.” dedi.

    Kariyerine forvet olarak başladığını dile getiren genç futbolcu, sonrasında forvet arkası ve orta sahada görev yaptığını, 16 yaşında takımda yaşanan sakatlıklar sonrasında hocasının stopere çekmesiyle bu mevkide oynamaya başladığını kaydetti. Stoperde oynamanın kendisi için daha rahat olduğunu belirten Alim, sözlerine şöyle devam etti:
     “Forvet tecrübem olduğu için şimdi forvetlerin sevmediği müdahaleleri onlara yapıyorum. Rakibi deli etmeyi biliyorum. Mesela forvetler stoperlerin kendilerine yapışmalarını, enselerinde olmalarını istemezler. Şimdi ben de onlara öyle yapıyorum. Forvetler rahat olmak ister. Onları rahat bırakmıyorum bu nedenle.”

    Trabzonspor’a transferinin ardından oynadıkları Fenerbahçe maçında camianın büyüklüğünü daha iyi anladığına değinen gurbetçi futbolcu, takımın durumuyla ilgili de şunları ifade etti:
    “Takım çok iyi. Ama ligde iyi diyemeyiz. Daha iyi yerlere gelecektir. Hak etmiyor bu puan durumunu. Bu kadro en az ilk 3’te olmalı. Şanssızlıklar yaşanmış olabilir.”

    Kendi mevkisinde görev yapan takım arkadaşlarının hepsinin kendisinden yaşça büyük ve tecrübeli olduğuna işaret eden genç futbolcu, “Ancak kendime hep güvendim. Çalışa çalışa 11’de yer bulmak istiyorum. Çalışarak başaracağım. Uzun vadede A Milli Takım, kısa vadede Trabzonspor’da forma şansı bulmak. Bunun için kendimi göstermeliyim. Kendime çok güveniyorum.” dedi.

    Taraftarlardan takıma güvenmelerini isteyen Alim, en kısa sürede toparlanıp, ligi mümkün olan en üst yerde bitireceklerine inandığını sözlerine ekledi.









Editör: TE Bilisim