Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi! Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi!
Trabzonlular 2010-2011 Futbol Sezonu’nda ellerinden alındığına inandıkları şampiyonluk kupasını geri almak için yeni bir kampanya başlattılar.

Spor yazarı ve futbol teknik direktörlüğü de yapmış olan Hasan Al’ın kaleme aldığı 'Kupa Başbakan’da adlı kitap söz konusu kampanya kapsamında satışa sunuldu. Kitabın önsözünü Trabzonspor’un eski teknik direktörü ve başkanlığını da yapmış olan Özkan Sümer kaleme aldı.

Kitap 10 Aralık, Pazartesi günü Trabzonspor Tesisleri'nde Şenol Güneş’e sunularak kampanya resmen başlatılmıştı. Hasan Al, 3 Temmus süreci ve yaşananların ardından hapis yatan ve daha sonra da salınan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı ziyaret ettiği için tepki alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu'na da verildi.

“Kupa Başbakanda” adlı kitap şu anda tüm kitapevlerinde raflarda yerini alırken bordo - mavili taraftarların da kitaba büyük ilgi gösterdiği iddia edildi.

FENERBAHÇE'NİN PİRUS ZAFERİ

Kitabın önsözünü yazan Trabzonspor'un efsane isimlerinden Özkan Sümer’in fikirleri ise camiadan büyük destek gördü. İşte Özkan Sümer'in önsözünden bazı satır başları:

"Trabzonspor, büyük bir soyguna maruz kaldı. Sevinci çalındı. Övüncü çalındı. Emeği çalındı. Onuru, prestiji, kazancı, her şeyi çalındı. Geleceği çalındı. Bu sadece bir kupa meselesi değil. O sevinci, övüncü, onuru yaşatmadılar Trabzonspor'a. Kan kusturdular. Bu doğrultuda savaşmak gerekir.

Mesele sadece kupa meselesi değildir. Şike olaylarının yaşandığı süreçte; siyasetin, Futbol Federasyonu'nun, Kulüpler Birliği'nin, bir kısım medyanın ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün ittifakı sonucu kazanılan '''Pirus Zaferi'', Trabzonspor'da olduğu kadar Türk futbolunda da büyük hasara neden olmuştur. Trabzonspor, karşısındaki bu güçlü ittifaka direnebilmek için üç aracı vardı: Kitle duyarlılığı, bütünlüğü ve kararlılığı.

Hasan Al, çok yerinde tespitlerle ve etkileme becerisiyle camiayı sürekli canlı ve dinamik tutmaya çalışması yanında, strateji belirleme ve vizyon geliştirme doğrultusunda da güvenilir bir rehberlik sergilemiştir."

HASAN AL, KİTABI KILIÇDAROĞLU’NA VERDİ

Önce MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın'ı ziyaret eden Al, ''Kupa Başbakanda'' adlı kitabını imzalayarak verdi. Görüşmede Trabzonspor'un yaşadığı haksızlık dile getilirken bundan sonra yapılması gerekenler değerlendirildi.

Görüşmeden, ''Trabzonspor kupayı alana kadar yılmadan mücadeleye devam'' kararı çıktı.

Hasan Al, daha sonra beraberinde Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu ile birlikte CHP Genel Merkezi'ne gitti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla uzun bir süre görüşen Hasan Al, kendisine bir de imzalı kitap hediye etti.

Al, şike sürecinde Trabzonspor'un mağdur olduğunu, ana muhalefet partisi olarak mağduriyetin yeterince savunulmadığını belirtti. Kılıçdaroğlu'na 'Kupa Başbakanda' kitabını okuyunca gerçek anlamda bilgi sahibi olacağını ifade eden Al, ''Sayın Genel Başkan, bu kitabı okuduktan sonra tüm toplum gibi yanıltıldığınızı anlayacaksınız. 'Fenerbahçe şike yapmıştır. Trabzonspor'un da hakkı yenmiştir. Kupa Başbakanda' diyeceksiniz. Ben sizin vicdanınıza inanıyorum. 75 milyonun gözü önünde Trabzonspor'un hakkına tecavüz edildi. Lütfen bu mağduriyetin giderilmesine yardımcı olun.'' dedi.

Şike suçlamasıyla gözaltına alınan ve Metris Cezaevi'ne konulan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı cezaevinden çıktıktan sonra kulüpte ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Hasan Al'a ise şunları söyledi:

''Trabzonspor futbolda Anadolu devrimini yapmış, saygı duyduğum bir takım. En kısa zamanda kitabı okuyacağım. Kupa Trabzonspor'un hakkı. Yeri ve zamanı gelince de konuşacağım. Söz veriyorum.''

Editör: TE Bilisim