Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Turkish Airlines Euroleague Top 16 turu beşinci haftasında, Anadolu Efes gruptaki dördüncü, Fenerbahçe Ülker ilk galibiyetini aldı, Beşiktaş ise haftayı yine yenilgiyle kapattı.

E Grubu'nda mücadele eden Anadolu Efes, daha önce ilk turda karşılaştığı ve iki kez farklı skorlarla kaybettiği Litvanya'nın Zalgiris Kaunas takımını, İstanbul'da çekişmeli geçen maçın sonunda 56-52 yendi. Lacivert - beyazlılar bu sonuçla üst üste 4. galibiyetini alarak, grupta 3. sıradaki yerini korudu ve çeyrek final için önemli bir avantaj yakaladı.

F Grubu'nda yer alan ve ilk 4 maçından galibiyet çıkartamayan Fenerbahçe Ülker, bu hafta kötü gidişata son verdi. Sarı-lacivertliler, sahasında konuk ettiği Rusya'nın Khimki takımını 85-82 yenerek ilk galibiyetin aldı ve grupta son sıradan kurtularak 7. sıraya yerleşti.

Bu grupta yer alan bir başka Türk ekibi Beşiktaş ise, beşinci hafta sonunda yine galibiyetle tanışamadı. Siyah-beyazlılar, grubun namağlup lideri Montepaschi Siena'yla İtalya deplasmanında oynadığı maçta son çeyreğe üstün girmesine rağmen sahadan 63-57'lik skorla mağlup ayrıldı. Beşiktaş, Top 16 turunda galibiyet alamayan 2 takımdan biri olarak grubunda son sırada bulunuyor.

Top 16 turunda Beşiktaş'ın yanı sıra Alman ekibi Brose Baskets de ilk 5 haftada galibiyet alamadı. Beşinci hafta maçları sonunda E Grubu'nda İspanya'nın Real Madrid, F Grubu'nda ise Montepaschi Siena yenilgisiz liderlik koltuğunda oturuyor.

Editör: TE Bilisim