Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu
Türkiye Süper Lig’de sezonun bitmesiyle birlikte, spor sayfalarında en çok konuşulan futbolcular mercek altına alındı. 2012 Ağustos ayından bu yana geçen sürede gazete sayfalarındaki haberlerde en çok, attığı gollerle adından söz ettiren Burak Yılmaz’ın yer aldığı ortaya çıktı.

Ulusal, bölgesel ve yerel iki bini aşkın gazete ile dergiyi kapsayan Interpress araştırmasında, bu sezonu da gol kralı olarak tamamlayan sarı - kırmızılı takımın golcüsü Burak Yılmaz’ın, spor sayfalarında sezon boyunca yayınlanan toplam 10.654 haberde isminin geçtiği belirlendi.

Normal sezonun en popüler futbolcu listesinde ikinci sırada, Fenerbahçe forması altında başarılı bir sezon geçiren Hollandalı yıldız Dirk Kuyt 10.162 haberle yer alırken, özellikle ikinci yarı attığı gollerle Fenerbahçe’nin başarısında önemli rol oynayan Moussa Sow’un hakkında çıkan 9.722 haberle üçüncü olduğu ortaya çıktı.

ARA TRANSFERLER GÜNDEME DAMGA VURDU

Beşiktaş’ın Portekizli oyuncusu Manuel Fernandes de yıl boyunca sergilediği başarılı futbol ile 9.647 haberle dördüncü sırayı aldığı araştırmada, Ocak ayında yapılan ara transferlerin gündeme damga vurduğu ortaya çıktı.

Galatasaray’ın ikinci yarı başında kadrosuna kattığı Hollandalı Wesley Snaijder ile Fildişi Sahili golcü futbolcu Didier Drogba kısa zamanda 9 bin haberi geçerek beşinci ve altıncı sırada yer aldıkları tespit edildi. 2012 – 2013 Süper Lig’de en çok konuşulan futbolcular listesinde 8 bin haberi geçerek ilk on sıra içinde yer alan diğer futbolcular ise; Galatasaray’dan Felipe Melo, Beşiktaş’tan Hugo Almeida, Galatasaraylı Selçuk İnan ve Fenerbahçeli Miroslav Stoch oldu.

Editör: TE Bilisim