Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi! Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi!
Kazakistan -Türk İşadamları Derneği (KATİAD), Kazakistan ve Türkiye arasında 12 Haziran’da oynanacak Avrupa Şampiyonası grup eleme maçı öncesi ülkede bulunan Türk işadamlarını mini futbolda buluşturdu. Kazakistan'ın eski başkenti ve finans merkezi Almatı'da geleneksel hale gelen mini futbol turnuvasına be sene 13 takım katıldı. Bu seneki turnuvaya tekstil sektöründe faaliyet gösteren ZUGO birinci olurken; İpek Kağıt ikinci oldu.

Turnuvaya firmaların yanı sıra firma çalışanları da takımlarını desteklemek için yoğun ilgi gösterdi. 3 grup halinde eleme usulü ile düzenlenen turnuvanın finalinde ZUGO ve İpek Kağıt karşı karşıya geldi. Turnuvanın üçüncülüğünü ise KZI Bank ve Mayer oldu.
KATİAD Genel Sekreteri Ahmet Alyaz, kupa törenine katılan bütün takımlara teşekkür ederek turnuvanın amacının Kazakistan'da faaliyet gösteren Türk işadamlarını kaynaştırmak olduğunu söyledi. Alyaz, bu seneki turnuvanın 2016 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçı öncesi olmasının turnuvaya ayrı bir güzellik kattığını belirtti. Turnuvada dereceye giren takımlar değişik hediyelerle ödüllendirildi. Geçen sene yapılan turnuvada ise bu sene dereceye giremeyen Turkuaz birinci olmuştu.

İPEK KAĞIT YİNE FİNALDE KAYBETTİ

Turnuvanın en güçlü adaylarından olan İpek Kağıt firması bu sene de rakibine finalde kaybetti. İpek Kağıt geçen sene de finalde Turkuaz şirketi ile karşılaşmış ve rakibine 1-0 yenilerek son anda şampiyonluğu kaçırmıştı. İpek Kağıt’ın finaldeki bu seneki rakibi ise ZUGO oldu. Son derece çekişmeli geçen maçı ZUGO 1-0 kazanarak kupayı alırken, İpek Kağıt ikinci olarak yarışmayı tamamladı.

GEÇEN SENENİN ŞAMPİYONU TURKUAZ DERECEYE GİREMEDİ

Geçen sene turnuvanın şampiyonu olan TURKUAZ firması bu sene dereceye giremedi. İlk maçında Sema Hastanesi takımı ile karşılaşan TURKUAZ sahadan 2-1 galip ayrılsa da sonraki maçlarda varlık gösteremeyince elendi. Öte yandan turnuvada üçüncülüğü ise KZI Bank ve Mayer firması oldu.

Editör: TE Bilisim