Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Türkiye Kupası'nda Son 16 Turu'nu geçerek adını çeyrek finale yazdıran takımların çeyrek ve yarı final eşleşmeleri çekilen kuralar sonunda belli oldu. Kupada final 25 Mayıs'ta Antalya'da oynanacak.

Kura çekimine TFF 1. Başkanvekili ve İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, TFF Başkanvekili ve İcra Kurulu Üyesi Ali Dürüst, TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Erhan Kamışlı, Futbol Hizmetlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik, Maç Planlama ve Organizasyon Müdürü Besim Yalçın ile kura çekiminde yer alan kulüplerin yöneticileri ve temsilcileri katıldı.

Türkiye Kupası'nda çeyrek ve yarı final müsabakaları için kura çekimi yapıldı ve eşleşmeler belli oldu. TFF'nin Beykoz-Riva'daki idari merkezinde bulunan Orhan Saka Salonu'nda gerçekleştirilen kura çekimine, Son 16 Turu karşılaşmasını kazanan Fenerbahçe, Amed Sportif Faaliyetleri, Torku Konyaspor, Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Galatasaray, Medipol Başakşehir FK ve Akhisar Belediyepor'un temsilcileri ile TFF yetkilileri katıldı. Kura çekilişine Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grubu'nun tek temsilcisi Amed Sportif Faaliyetleri'nden hiç bir yetkili katılmadı.

YARDIMCI: TÜRKİYE KUPASI, TFF İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE ÖZEL BİR KUPA

Kura çekiminden önce bir konuşma yapan 1. Başkanvekili Servet Yardımcı yaptığı açıklamada, "25 Mayıs'ta Antalya'da oynanacak olan finale çok yaklaştık. 81 ilde 159 takımla başlanılan bu kupada, geriye 8 takım kaldı. Ziraat Türkiye Kupası, TFF için çok önemli ve özel bir kupa. Bu kupada Türk futbolunda benzeri olmayan eşleşmelerin ve sürpriz sonuçların yaşandığına tanık olduk. İsteğimiz, kupadaki heyecanın daha da artarak devam etmesi. Ziraat Türkiye Kupası'nda 140'ın üzerinde maçı canlı yayınlayan, yayıncı kuruluş Turkuvaz Medya Grubu'na da ayrıca teşekkür ediyor, tüm takımlara başarılar diliyorum.'' dedi.

Yardımcı'nın ardından söz alan Yönetim Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Erhan Kamışlı, final yolunda tüm takımların yolunun açık olması dileklerini iletirken; TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez ise Türkiye Kupası'nın en büyük özelliğinin tüm Türkiye'yi kucaklaması olduğunu hatırlatarak, tüm takımlara başarılar diledi.

ÇEYREK FİNALDE İLK MAÇLAR 9-10-11 ŞUBAT TARİHLERİNDE

Bu arada çeyrek final müsabakaları, Son 16 Turu sonucunda müsabakalarını kazanan 8 takım arasında ve çift maç eleme usulüne göre oynanacak. Çeyrek finalde ilk maçlar 9 - 10 - 11 Şubat'ta, rövanş maçları ise 1 - 2 - 3 Mart'ta oynanacak.

Yarı Final karşılaşmaları da, çeyrek final müsabakaları sonucu tur atlayan 4 takım arasında yine çift maç eleme usulüne göre yapılacak. Yarı finalde ilk maçlar 19-20-21 Nisan tarihlerinde, rövanşlar ise 10-11 ve 12 Mayıs 2016 tarihlerinde oynanacak.

Kupanın finali ise 25 Mayıs 2016 Çarşamba günü Antalya'da oynanacak.

Son 16 Turu maçları sonunda çekilen kuradaki çeyrek ve yarı final eşleşmeleri ve maçların tarihleri ise şöyle oldu.

ÇEYREK FİNAL EŞLEŞMELERİ

Çeyrek Final 1. Maçlar (9-10-11 Şubat 2016)
Medipol Başakşehir FK - Çaykur Rizespor
Akhisar Belediyespor - Galatasaray
Beşiktaş - Torku Konyaspor
Amed Sportif Faaliyetler - Fenerbahçe

Çeyrek Final 2. Maçlar (1-2-3 Mart 2016)
Çaykur Rizespor - Medipol Başakşehir Fk
Galatasaray - Akhisar Belediyespor
Torku Konyaspor - Beşiktaş
Fenerbahçe - Amed Sportif Faaliyetler

YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ

Yarı Final 1. Maçlar (19-20-21 Nisan 2016)
Medipol Başakşehir FK/Çaykur Rizespor - Akhisar Belediyespor/Galatasaray
Beşiktaş/Torku Konyaspor - Amed Sportif Faaliyetler/Fenerbahçe

Yarı Final 2. Maçlar (10-11-12 Mayıs 2016)
Akhisar Belediyespor/Galatasaray - Medipol Başakşehir FK/Çaykur Rizespor
Amed Sportif Faaliyetler/Fenerbahçe - Beşiktaş/Torku Konyaspor

Editör: TE Bilisim