Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum' Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum'
Türkiye Tekvando Federasyonu'nun düzenlediği Türkiye Ümitler Tekvando Şampiyonası Antalya'nın Alanya İlçesi'nde başladı.

    Alanya Atatürk Spor Salonu'nda yapılan şampiyonaya 70 ilden 980 erkek, 440 kadın sporcu katıldı. 6 gün sürecek olan müsabakaların erkekler ve kadınlarda 8'er sıklette düzenlenen turnuvanın ilk gününde 46 kilogramda kadınlar, 54 kilogramda erkeklerin müsabakaları yapıldı.             
    Şampiyona için ilçeye gelen Tekvando Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin ve Tekvando Milli Takım Antrenörü Ali Şahin, Kaymakam Erhan Özdemir ve Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nu makamında ziyaret etti. Kaymakam Erhan Özdemir, şampiyonanın sorunsuz geçmesi için her türlü tedbiri aldıklarını belirterek tekvando camiasını Alanya'da ağırlamaktan son derece keyif aldıklarını dile getirdi.

    Spor aktiviteleriyle ölü geçen sezonu turizmci ve esnafa katkı sağlayama çalıştıklarını Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu da tekvando şampiyonasının da bu aktivitelerden biri olduğunu işaret etti.

    Tekvando Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin de, sporcu, idareci, hakem ve veliler olmak üzere yaklaşık 2 bin kişinin bu şampiyona için ilçeye geldiğini söyledi.

    Tekvando Milli Takım Antrenörü Ali Şahin ise iklim şartları dolayısıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da ilk organizasyonu Alanya'da düzenlediklerini kaydetti. Şahin, bu şampiyonanın aynı zamanda milli takımların seçmeleri niteliğini de taşıdığını belirtti. 2012 Londra Olimpiyatlarının başarılı geçtiğini ifade eden Şahin, bir altın ve bir de gümüş madalya ile Türkiye’nin gururu olduklarını dile getirdi. Bu sezonun da Alanya’daki açılışla birlikte uğurlu geleceğine inandığını ifade eden Şahin, “Dünya ve Avrupa şampiyonalarında ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum" dedi.

    Bu yıl tekvando da Akdeniz oyunlarına katılacaklarını dile getiren Şahin, "Onun için milli takım seçmelerimiz çok çekişmeli geçiyor. İki hafta sonra yine Alanya’da milli takım büyükler seçmesi yapacağız. O da dünya şampiyonası için bir ön hazırlık çalışması olacak." şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilisim