Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız
Antalya’nın Alanya ilçesinde yapılan Türkiye Ümitler Tekvando Şampiyonası’nın son gününde 1.’nciler Adana ve İzmir’den çıktı.

Alanya Atatürk Spor Salonu’nda yapılan Türkiye Ümitler Tekvando Şampiyonası 6 gün sürdü. 70 ilden bin 420 sporcu, 80 hakem ve 300 antrenörün katıldığı şampiyona bugün sona erdi. +87 kilogramda karşılaşan erkeklerde İzmir’den Berkin Nalçacı 1.’nci oldu. 2.’nci Ankara’dan Hasret Sönmez olurken, 3.’ncülüğü de İstanbul’dan Kayhan Çalış ile Furkan Ünal paylaştı.

+73 kilogramda karşılaşan bayanlarda Adana’dan Nafia Kuş 1.’nci oldu. 2.’nciliği Ankara’dan Merve Nur Evci alırken, 3.’ncülüğü de Ankara’dan Öznur Başarır ile Kocaeli’nden Nurseli Biçer paylaştı.

Ödülleri Türkiye Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Aydın Akpınar ve Merkez Hakem Kurulu üyeleri Şerafettin Dilber, Nurettin Avcı takdim etti. Büyükler Türkiye Tekvando Şampiyonası 19–24 Şubat 2013 tarihleri arasında yine Alanya Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşecek.

ÜMİTLER ‘ÜMİT’ VERDİ

Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin, 6 günlük müsabakalarda geçen yılın şampiyonların yerine bu yıl yenilerini kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Şahin, şöyle konuştu:

“Bu şampiyonanın adından belli oluyor. Ümitler şampiyonasından ‘Ümitle’ dönüyoruz. Bu tür şampiyonalardan çıkardığımız başarıları daha da tecrübe kazandırıp uluslararası müsabakalara hazır hale getiriyoruz. Emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum.”

Türkiye Tekvando Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin, müsabakaların çok üst seviyede geçtiğini dile getirdi. Bir Avrupa Şampiyonası seviyesinde şampiyona geçirdiklerini ifade eden Erçin, tekvandonun geleceğine yönelik çok iyi çalışmalar olduğunu açıkladı.

Editör: TE Bilisim