Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı? Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı?
2016 Rio Olimpiyatları Eleme Grubu maçına hazırlanan A Milli Erkek Basketbol Takımı, Yunanistan ile oynadığı ikinci hazırlık maçını da kaybetti. Ay yıldızlı ekip, 23 Haziran'da Yunanistan'da Atina OAKA Arena’da oynanan mücadeleyi 78-52 kaybetmişti. Bugün de salondan 75-70 mağlup ayrıldı.

Filipinler'in Manila kentinde 5-10 Temmuz 2016 tarihleri arasında düzenlenecek Rio Olimpiyatları Eleme Grubu’nda mücadele edecek A Milli Erkek Basketbol Takımı, ikili temas maçında Yunanistan’a 75-70’lik skorla mağlup oldu.

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye Milliler Sinan Güler, Semih Erden, Samet Geyik, Cedi Osman ve Ali Muhammed beşiyle başladı. İlk beş dakikası 9-5 rakip takımın üstünlüğüyle geçilen birinci çeyrekte A Milliler bitime 2.38 dakika kala Cedi Osman’ın iki sayılık isabetiyle 13-13 eşitliği yakalasa da ikinci çeyreğe Yunanistan 19-17 önde girdi. Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci periyotta Kostas Koufos – Giorgos Bogris ikilisiyle üst üste sayılar bulan Yunanistan ilk yarının bitimine 3 dakika kala farkı 7 sayıya (29-36) kadar çıkardı ve A Milli Takımımız soyunma odasına 38-34 geride gitti.

Üçüncü çeyrekte Sinan Güler- Ali Muhammed- Kenan Sipahi üçlüsünün etkili oyunuyla bitime 3.19 dakika kala 49-49 eşitliği yakalayan Ay Yıldızlılar, bu dakikadan sonra Yunanistan’ın hücumlarına engel olamadı ve son periyoda 56-52 geride girdi. Son çeyrekte Birkan Batuk’un üst üste bulduğu 3 sayılık isabetlerle farkı 1 sayıya (59-58) indiren A Milliler, Melih Mahmutoğlu’nun üst üste bulduğu üç 3 sayılık isabetle ilk 5 dakikalık bölümü 67-64 önde geçti. Son dakikalarda basit hatalarla rakibin sayı bulmasına engel olamayan ekibimiz mücadeleyi 75-70 kaybetti.

Rio Olimpiyatları Elemeleri'nde mücadele etmek için yarın gece Filipinler'e gidecek olan ay yıldızlı ekip 5 Temmuz Salı günü A Grubu’ndaki ilk maçında Kanada ile mücadele edecek. Milliler gruptaki ikinci maçında ise 7 Temmuz Perşembe günü Senegal karşısında olacak.
Cihan

Editör: TE Bilisim