24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor? 24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor?
Antalya’nın Alanya ilçesinde inşaatı devam eden Türkiye'nin ilk BMX bisiklet pistinde deneme sürüşü yapıldı. 3 milyon lira değerindeki BMX bisiklet pisti, 180 bin dolara tamamlanacak.

    Türkiye’nin ilk BMX bisiklet pistinin yapıldığı arazide Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) Başkanı Emin Müftüoğlu ve Çek Cumhuriyeti’nden Avrupa BMX Komite Başkan Yardımcısı Karel Marek bisikletçilerle birlikte incelemelerde bulundu. Arazi tahsisi Alanya Belediyesi tarafından yapılan pistin projesini TBF yürütüyor. Belediye Başkanı Sipahioğlu, normalde 3 milyon liraya mal olması gereken pisti 180 bin dolara belediye iş makineleri ve personeliyle yaptıklarını açıkladı.

BALKANLARIN TEK BMX PİSTİ ALANYA’DA

    Balkanlardaki tek BMX pistinin Alanya’da bulunduğunu kaydeden TBF Başkanı Müftüoğlu, pistin Alanya belediyesi tarafından şehrin en güzel yerine yapıldığına dikkat çekti. Birçok spor organizasyonun da olduğu gibi bisiklet konusunda da ilklere ev sahipliği yapan Alanya’nın 1997’de dağ bisikletini ülkeye kazandırdıklarını kaydeden Müftüoğlu, Londra olimpiyatlarında kalibrasyonları tamamlandıktan sonra ilk kez dağ bisikletiyle olimpiyatlara gittiklerini hatırlattı. Olimpiyatlarda madalya verilen BMX ile en kısa sürede olimpiyatlara katılıp madalya için yarışacaklarını kaydeden Müftüoğlu, “Sıradan bir branşa değil olimpiyatlarda madalya veren bir branşa ev sahipliği yapıyoruz. Önemli olan bundan sonra pisti işletmek. İlk etapta yabancı antrenman ve takımlara ortaklaşa kamp yapıp özellikle ilköğretim çağındaki çokları kurs vereceğiz. Trafikten korktukları için bisiklete binmekten çekinlere burada imkan sağlanıyor. İlk adımı Alanya’da atıldı ülken genelline yayılacaktır.” dedi.

    90 metre uzunluğunda 60 metre genişliğindeki yapay antrenman alanındaki pistte deneme sürüşü yapan Salcano bisiklet takımının yarışçılarından Emre Çeviker, pistin çok güzel olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim