Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle Uludağ’da düzenlenen, Alp Disiplini K1 ve K2 Ligi 2. Ayak Yarışmalarına 26 ilden 364 sporcu katıldı.

    Türkiye’nin en önemli kış sporları merkezlerinden biri olan Uludağ’da kayak yarışları heyecanı başladı. Türkiye Kayak Federasyonu’nun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle Uludağ’da düzenlendiği, Alp Disiplini K1 ve K2 Ligi 2. Ayak Yarışmaları 26 ilden 364 sporcunun katılımıyla başladı. 24-25 Şubat 2015 tarihlerinde 2. Gelişim Bölgesi Dutyeli Pistinde yapılacak yarışlarda, U12-U14-U16 Yaş kategorilerinde bayan ve erkek sporcular yarışacak. Yarışmanın ilk gününde yeteneklerini ortaya koyan sporcular final bileti kazanmak için kıyasıya yarıştı. Bursa’dan 33 sporcunun da mücadele ettiği ve 2 gün sürecek olan yarışlar sonunda dereceye girecek olan sporcular, Erzurum’da düzenlenecek olan final yarışlarına katılma hakkı kazanacak.

    Kayak yarışları heyecanının yaşandığı Uludağ, 27-28 Şubat 2015 tarihlerinde uluslararası bir organizasyona da ev sahipliği yapacak. Uludağ Çocuk Kupası Yarışmaları adıyla düzenlenecek olan organizasyona, Türkiye’nin de dahil olduğu 7 ülke katılacak. Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen K1 Ligi 2. Ayak Yarışmaları sonunda ilk üçe girecek olan sporcular da, 27 Şubat’ta başlayacak olan uluslararası organizasyona katılma hakkı elde edecek.

Editör: TE Bilisim