Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı? Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı?
Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) tarafından iki yılda bir verilen Raymond Defever Trophy Onur Ödülü'nü 2013 yılında Türkiye kazandı.

Dünyada 86 ülkenin üye olduğu Uluslararası Okul Sporları Federasyonu, Türkiye'nin 2013 yılında kazandığı başarılarını ödül töreni ile taçlandırdı. Törene 2013 yılının başarılı okullarının yöneticileri, sporcuları, öğretmenleri ve velilerin yanında, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın temsilcisi ve İstanbul Gençlik Hizmetleri İl Müdür vekili katıldı.

İstanbul Balta Limanı Polis Evi'nde yapılan törende Bursa’yı temsil eden Faik Çelik Kız Teknik ve Meslek Lisesi de (TKML) geçtiğimiz Haziran ayında Çek Cumhuriyeti’nin Karlovary kentinde yapılan dünya Atletizm şampiyonasında elde ettiği Dünya ikinciliği nedeniyle ödüllendirildi.

Türkiye 2013 yılında gerçekleştirilen basketbol, yüzme, futbol, tenis ve atletizm branşlarında 6 dünya şampiyonluğu, 4 dünya ikinciliği, 3 dünya üçüncülüğü ile bir rekora imza attı.

Elde edilen bu başarıyla Türkiye, Dünya okul sporlarının liderliğini üstlenmiş oldu. Atletizm branşında Dünya ikinciliği elde eden Faik Çelik KTML’de bu başarıya önemli katkı sağladı. Elde ettikleri başarıdan dolayı ödüllendirilen öğrenciler sevinçlerini öğretmen ve aileleriyle paylaştı.

Editör: TE Bilisim