Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi? Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi?
Ümit Milli Tekvando Takımı Romanya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda Bayanlarda Avrupa şampiyonu, Ümit milliler takım olarak Avrupa ikincisi oldu.

Romanya'nın başkenti Bükreş'te 19-22 Kasım tarihlerin Sala Polivalenta Spor Salonunda düzenlenen Ümit Milli Tekvando Şampiyonasında Türkiye 7'si bayan 15 sporcu ile tatamide boy gösterdi. Şampiyonada bayanlar takım halinde 3 altın 2 bronz ile Avrupa şampiyonu olurken Türkiye Ümit milliler takım olarak toplamda 3 altın 4 bronz madalya ile Avrupa ikincisi oldu.

Konya'da yapılan seçmeler sonucunda belirlenen Ümit Milli takımı Romanya'da yapılan Avrupa şampiyonasında bayanlarda 57 kiloda Dürdane Altunel, 62 kiloda İrem Yaman ve 73 kiloda Nafia Kuş ile altın madalya 46 kiloda Ruhat Akalın ve 49 kiloda Zehra Döşüçukur ile bronz madalyanın sahibi oldu. Erkeklerde ise 74 kiloda Muhammed Emin Yıldız ve 87 kiloda Mehmet Korucu bronz madalya kazandı.

Rusya'nın Avrupa birincisi olduğu Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından düzenlenen şampiyonaya 40 ülkeden 290 sporcu madalya mücadelesi verdi.





Editör: TE Bilisim