Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum' Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum'
Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdüllatif Umut, son bir hafta şehirde yapılan sportif faaliyetlerin Türkiye’nin hiçbir şehrinde yapılmadığını söyledi.

Diyarbakır’da geçtiğimiz hafta Badminton 19 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası'nın düzenlediğini anlatan Umut, bunun yanında bir çok sporcuya katıldıkları etkinliklerden dolayı malzeme hediye ettiklerini söyledi.

Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdüllatif Umut, Diyarbakır’da yapılan Badminton müsabakası ile yapılan çalışmaları değerlendirdi. Hafta sonunda yapılan müsabakaya 35 ilden 48 kulübün 170 erkek ve 70 kız sporcuyla katıldığını anlatan Umut, Diyarbakır’ın dört gün boyunca sporla gündeme geldiğini söyledi.

Diyarbakır’da müsabakaların düzenlenmesi için bakanlığın yanı sıra valiliğin de önemli çabaları olduğunu anlatan Umut, şehirde düzenlenecek bütün organizasyonlardan memnuniyet duyacaklarını kaydetti. Umut, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz hafta perşembe günü başlayan müsabakalar dört gün boyunca devam etti. Çok sayıda sporcu arkadaşımız mücadele verdi. Ancak iyi sporcularımızın yetişmesi için en önemli ihtiyaç tesistir. Biz de tesis çalışmalarımızı hızlandırdık. Elimizden gelenin fazlasını sergileyerek özellikle ilçelerimize tesis kazandırıyoruz. Bu tesislerde yetişecek sporcu kardeşlerimiz bizleri Türkiye şampiyonalarında temsil edecektir.”

50 OKULDAN BİN 430 SPORCUYA MALZEME DAĞITTIK

Diyarbakır’da yürüttükleri ''Bir Çocuk Bir Gelecek'' projesi kapsamında sporculara her türlü desteği sağladıklarını anlatan Umut, Vali Mustafa Toprak’ın da katılımıyla sporculara 430 sporcuya malzeme dağıttıklarını söyledi.

Umut, Diyarbakır’da gençleri sporla tanıştırmayı ve istedikleri branşta yetiştirmeyi amaçladıkları projenin başarıyla devam ettiğini kaydetti. Umut, Diyarbakır’daki 50 okuldan bin sporcuya badminton, 100 sporcuya judo ve 330 sporcuya da tekvando malzemeleri dağıttıklarını belirtti.

Bu arada Diyarbakır’da düzenlenen 19 Yaş Altı Badminton Türkiye Şampiyonası’nda dereceye giren oyuncular ile antrenörlerine madalyalarını ve kupaları düzenlenen törenle takdim edildi. Başarılı sporcular ödüllerini Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak’ın elinden aldı.

Vali Toprak, törende yaptığı açıklamada ise “Gençlerimiz için spor çok önemli çünkü takım ruhu ile bir bütün olarak barış, dostluk ve kardeşlik içinde oyunlarını oynuyorlar ve olumsuz noktalardan uzak duruyorlar.” dedi.

Editör: TE Bilisim