Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğu büyük ölçüde garantileyen Galatasaray'da her gün farklı bir transfer haberi çıkıyor. Sezon sonuna yaklaşılırken taraftarların takıma gelecek ve takımdan gidecek isimleri oldukça merak ettiği bu dönemde çıkan Robben gelecek, Muslera ve Burak gidecek tarzı haberler spor basınında manşetleri süslüyor. Son günlerde bu haberler ağırlık kazanırken Galatasaray Başkanı Ünal Aysal Robben ile ilgili transfer iddialarına son noktayı koydu.

Robben-Galtasaray dedikodularının artması üzerine bu transfer haberleri ile ilgili açıklama yapan Ünal Aysal transfer iddialarını yalanladı. Ünal Aysal, Robben ile ilgili yaptığı açıklamada "Robben'le ilgimiz yok. Elbette Sneijder ve Drogba kalitesinde transferler düşünüyoruz. Ancak ne hocamızdan böyle bir isim geldi ne de böyle bir çalışmamız oldu. Ben de şu an yurt dışındayım. Tek düşüncem takımımızın şampiyon olması. Pazar günü Gaziantep'e gideceğim. Robben'i bırakıp, Antep'i konuşmalıyız" diye konuştu.

ÜNAL AYSAL'DAN ROBBEN YALANLAMASI

Mario Götze'nin Bayern Münih'e transfer olmasının ardından sezon sonu takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Hollandalı yıldız Arjen Robben'in Galatasaray'a transfer olacağı iddiaları son dönemlerde artmıştı. Basında yer alan iddialara göre Götze transferi ile gözden çıkarılan Robben için Galatasaray devreye girmiş ve bu transfer ile Ünal Aysal'ın bizzat ilgileneceği söylenmişti. Galatasaray'ın bu futbolcu için Bayern Münih'e 19 milyon euro bonservis bedeli ödeyeceği bile iddia edilmişti. İşte tüm bu gelişmelerden sonra açıklama yapan Ünal Aysal bu transfer haberlerini yalanladı ve Robben ile ilgilenmediklerini açıkladı. Ünal Aysal Robben ismini yalanladı ancak sezon sonu takıma kaliteli isimlerin takviye edileceği müjdesini de verdi.

Bu arada sezon sonu transfer olacağı iddiaları bulunan Burak Yılmaz ve Fernando Muslera konusunda yönetim kararını verdi. Bu sezon gösterdikleri performans ile Avrupa kulüplerini peşinden koşturan bu iki isim hakkında kararını veren yönetim gelecek tekliflere göre hareket etme kararı aldı.

YABANCI KONTENJANI EN BÜYÜK ENGEL

Geçen sezon İtalya'nın Lazio takımından transfer edilen Muslera Galatasaray'ın yıllardır yaşadığı kaleci problemini ortadan kaldırmıştı. Geçen sezon ve bu sezon gösterdiği performans ile takımı şampiyonluğa taşıyan Muslera Arenal ve Barcelona iki dev kulüplerin transfer listesinde bulunuyor. Galatasaray yönetimi Muslera'nın performansından oldukça memnun olsa da Süper Lig'de uygulanan yabancı kontenjanı nedeniyle bu ismin transferine sıcak bakıyor. Eğer sezon sonu Muslera'ya 20 milyon euronun üzerinde teklif gelirse yönetim hiç düşünmeden bu ismin transferine izin verecek ve Muslera'nın yerine Türk bir kaleci alacak. Ancak Muslera için bu seviyede bir teklif gelmezse Urugaylı kaleci takımda kalacak.

FATİH TERİM BURAK'I BIRAKMIYOR

Burak Yılmaz içinde yüksek bonservis ücreti gelmesi halinde transferine sıcak bakan yönetime bu konudaki en büyük engel teknik direktör Fatih Terim. Tecrübeli hoca bu sezon takıma katılan ve özellikle Şampiyonlar Ligi'nde harika bir sezon geçiren Burak Yılmaz'ın satılmasına kesinlikle karşı. Yönetim ise Burak Yılmaz'ı transfer listesinde alan Atletico Madrid, Tottenham, Manchester United ve Napoli gibi takımların sezon sonunda yüksek bonservis ücretleri ile Galatasaray'ın kapısını çalması halinde transfer ihtimalini masaya yatıracak. Galatasaray Yönetimi Muslera'da olduğu gibi bırakmak istemediği golcü futbolcu için 20 milyon euro barajının geçilmesi halinde yıldız futbolcunun transferine izin verecek.

Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi! Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi!

Editör: TE Bilisim