Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
İspanya’nın Castellon şehrinde yapılan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Kros Yarışları'nda Türkiye’yi temsil ederek ikinci olan Bursa Büyükşehir Belediyespor genç bayanlar atletizm takımı Vali Şahabettin Harput tarafından altınla ödüllendirildi.

Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediyespor yönetici ve Avrupa şampiyonu olan antrenör ile sporcuları makamında kabul etti. Kabulde, kulüp yöneticilerinin yanı sıra, Genç Bayanlar Atletizm Takımı Baş Antrenörü İshak Kaya, Antrenör Savaş Gökçe ve sporcular Sümeyye Erol, Şahsenem Sarı, Betül Arslan, Halenur Atak, Fadime Sarı ile Ekin Esra Kalır yer aldı.

Avrupa ikincisi olarak büyük başarıya imza atan antrenör ile sporcuları birer altınla ödüllendiren Vali Şahabettin Harput’a başarılı sporcular ise çiçek takdim etti. Vali Harput, başarılı sporculara ayrıca eşofman ve spor ayakkabısı hediye etti.

Büyükşehir Belediyespor Genç Bayanlar Atletizm Takımı, 3 Şubat 2013 tarihinde İspanya'da düzenlenen yarışlarda 38 puanla Rusya’nın ardından ikinci oldu. Atletizm takımı, aldığı bu başarılı sonuç nedeniyle bir sonraki Avrupa şampiyonasına direkt katılma hakkını kazandı.

Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Kros Yarışmaları'na Türkiye’yi temsil eden Bursa Büyükşehir Belediyespor Genç Bayanlar Atletizm Takımı, 4 bin metrede genç kadınlar kategorisinde Avrupa 2.’si oldu.

“BURSASPOR’UN ŞAMPİYONLUĞU YENİ BAŞARILARIN ÖNÜNÜ AÇTI”

Vali Şahabettin Harput, yaptığı konuşmada, elde ettikleri başarılardan dolayı genç bayan sporcuları kutlarken, “Bursa’nın sahip olduğu büyük potansiyal bize ağır mesuliyetler yüklüyor. Bursa’mız son yıllarda güzel başarılara imza attı. Özellikle Bursaspor’un Türkiye şampiyonluğundan sonra Türkiye liginin de kaderi değişti. Bursaspor ve Bursa her alanda ben de varım diyor.” şeklinde konuştu.

Bursa’nın son yıllarda her alanda büyük başarılara imza attığına dikkat çeken Vali Harput, “Son olarak krosta elde edilen başarı çok büyük. Ben bu başarıdan dolayı ilin valisi olarak büyük gurur duydum. Bu başarılı kızlarımızı kutluyorum. Başta aileleri olmak üzere hocaları ve emek verenleri tebrik ediyorum. İnşallah bu başarı yeni başarıların basamağı olacaktır.” şeklinde konuştu.

“2012 YILINI SPORDA HAMLE YILI OLARAK BELİRLEDİK”

Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ise 2012 yılını sporda bir hamle yılı olarak belirleyip çalışmalara bu kapsamda ağırlık verdiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Biz de sporda her alanda büyük başarı çıtası ile çalıştık ve 2012’yi çok verimli geçirdik. Bunun neticesinde hemen 2013 yılında 2012’de genç bayanlarda Türkiye şampiyonu olan Bursa Büyükşehir Belediyemizin genç atlet kızları İspanya’da Bursa ve ülkemizi temsil etti. Toplam 12 takım arasında bu sporcularımız Avrupa ikinciliğini Bursa ve ülkemize kazandırdı. 30 Puanla Rusya birinci, 38 puanla biz ikinci olduk. Üçüncü de Portekiz oldu.”

Editör: TE Bilisim