Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Türkiye Hentbol Federasyonu Bayanlar A Grubu 1. Lig'de liderliğini sürdüren Van Gençlik ve Spor Kulübü Bayan Hentbol Takımı kendi evinde Ankara Gaye Gençlik Spor Kulübü’nü 22-20 mağlup ederek, liderliğini sürdürdü.

Van Gençlik ve Spor Kulübü Bayan Hentbol Takımı ile Ankara Gaye Gençlik Spor Kulübü Van Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi. Yaklaşık 100 taraftarın izlediği karşılaşmaya iyi başlayan ev sahibi ekip Tuğba ve Sırp futbolcu Durka’nın golleriyle farkı açmaya çalıştı. Ancak konuk Ankara ekibinin Büşra’nın üst üste kazandığı gollerle farkın açılmasını önledi.

KALECİ ÖZLEM KALESİNDE DEVLEŞTİ

Büyük bir çekişme içinde geçen karşılaşmanın ilk devresi 11-11 tamamlandı. Maçın ikinci devresi karşılıklı atılan gollerle son 6 dakikaya 19-19 berabere girildi. Maçın centilmenlik dışı hareket yapan Ankara Gaye takımının bir oyuncusunu kırmızı kartla oyundan atılınca Van ekibi üst üste bulduğu gollerle maçı 22-20’ye getirdi.

Ancak son dakikalarda kalesinde devleşen Özlem, yüzde yüzlük 3 net gollük pozisyonu kurtarınca karşılaşma 22-20 Van Gençlik ve Spor Kulübü Bayan Hentbol Takımı’nın galibiyeti ile sona erdi.

Karşılaşma sonrası büyük sevinç yaşayan Vanlı oyuncular galibiyet sevincini Genel Kaptan Suat Çelik ve Takım Antrenörü Müslüm Karaboğa ile birlikte paylaştı. Karşılaşmayı tribünden izleyen Vali Münir Karaloğlu da maç sonunda bayan hentbolcuları tebrik etti.

Bayan hentbol takımı oyuncuları da aldıkları bu galibiyeti Vali Karaloğlu’na hediye ettiklerini dile getirdi. Play-off maçlarını lider olarak tamamlayan Van ekibi önümüzdeki hafta Sivas deplasmanına çıkacak.

Editör: TE Bilisim