Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Süper Lig'de Trabzonspor'u 2 - 0 yenerek liderlik koltuğuna oturan Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, rakibe pozisyon vermediklerini ve bu anlamda kaliteli bir oyun ortaya koyduklarını söyledi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, "Zorlu bir karşılaşma olacağını biliyorduk maçtan önce. Biz bu düşünceyle sahaya çıktık. Ama takımın birkaç maçtır geliştirdiği taktiksel anlamda bir bilinç var. Bu akşam çok iyi baskı yaptık. Rakibi oynatmadık kontra ataklarına izin vermedik rakibin. Bu oyunu tamamen bizim kontrol ettiğimizi düşünüyorum. Oyunu rakip alanda oynadık. Rakibe net bir pozisyon vermedik. Bu anlamda değerlendirdiğinizde kaliteli bir oyun oynadığımızı düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Yaptıkları işin karşılığını almaya başladıklarını dile getiren Vitor Pereira, "Şu anda takım kendi kimliğiyle oynamaya başladı. Nasıl defans yapacağını nasıl hücum yapacağını ve bunları ne zaman yapacağını gayet iyi bilen bir görüntü ortaya koyuyor. Benim görmek istediğim Fenerbahçe de bu zaten." ifadelerini kullandı.

"SEZON SONUNDA KİMİN HANGİ POZİSYONDA OLDUĞUNU GÖRECEĞİZ HEP BİRLİKTE"

Beşiktaş'ın ligin en iyi futbol oynayan takımı olarak değerlendirildiğinin Fenerbahçe'nin ise son iki haftada iyi futbol oynadığı yönünde yorumların sorulması üzerine Vitor Pereira, "Beni bu yorumlar çok da fazla ilgilendirmiyor. Ben Fenerbahçe'nin son iki haftadır iyi oynamaya başladığı görüşüne katılmıyorum. Fenerbahçe 6 - 7 maçtır kaliteli oyun ortaya koyuyor." diye konuştu.

Portekizli teknik adam, defansif anlamda pozisyon vermediklerini de belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu takım halinde bir gelişimin bir göstergesidir. Benim takımların zaten hep böyledir. Çalışmaya başlarız sezon başında bir inancı bir işi ortaya koyarız. Farklı bir metot sunmaya çalışırız oyunculara. Benim antrenman metoduma alışmaya çalışır oyuncular. Ama benim inancım her zaman aynı yöndedir. Ben bu oyuna inanırım oyunculara da inandırmaya çalışırım. Ama bu işin en zor kısmı herkesi sadece takımı düşünecek, takım için koşacak, takım için mücadele edecek hale getirebilmektir, O birlikteliği sağlayabilmektir en zor kısmı. Şu anda görmüş olduğunuz Fenerbahçe beni hiçbir şekilde şaşırtmıyor. Benim çalıştığım takımlarda hep bu oldu. Benim çalıştığım takımlar hep adım adım gelişir. Sezon sonuna kadar kendini geliştirerek yoluna devam eder. Sezon sonunda tekrar konuşalım. Zaten hep birlikte konuşacağız kimin hangi pozisyonda olduğunu göreceğiz hep birlikte." karşılığını verdi."

Editör: TE Bilisim