Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi? Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi?
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Alış Veriş Merkezleri’nde (AVM) başlattığı ‘Yetenek Avcısı" etkinliği çerçevesinde Wushu Milli Takım sporcuları gösteri yaptı.

Türkiye Wushu Federasyonu’nun 40 sporcuyla Ankara’daki bir AVM’de katıldığı etkinlikte dünya şampiyonları; kılıç, mızrak, sopa ve geleneksel stillerle yaptıkları gösteriler ilgi çekti. Elif Akyüz, Zeynep Akyüz ve Necmettin Erbakan Akyüz gibi dünya şampiyonlarının sergilediği gösteriler, aksiyon filmlerdeki sahneleri aratmadı.

Türkiye’nin en minik wushucusu 4 yaşındaki Ayşe Sude Akyüz ise en fazla ilgiyi gören sporcu oldu.
Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, AVM’lerdeki etkinliklerle wushu sporunu vatandaşlara tanıtma ve yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Ankara’da başlayan etkinliklerin Türkiye’nin değişik illerinde devam edeceğini anlatan Akyüz, “Amacımız yeni yetenekler bulmak. Hedefimiz ise Tokya ve Madrid ile yarışan İstanbul'un alacağına inandığımız 2020 Olimpiyatları'na daha sağlam girmek. Ülkemizde düzenlenen ilk olimpiyatta madalya sayımızı artırmak.” dedi,

Editör: TE Bilisim