Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, son dakikada gelen Trabzonspor galibiyeti'nin kupa yolunda önemli olduğunu söyledi. Oyuna sonradan dahil olan Nihui ve Özgür'ün maçın seyrini değiştirdiğini belirten Yanal, "Giren ve çıkan oyuncularımızın konusunda memnunum. Oyuna oyuncuyu neden alırsınız? Oyunu değiştirsin ve oyundaki formatı size göstersin diye. Bugün Nihiu ve Özgür bunu oldukça iyi yaptılar. Onların çabası ve oyunu disiplini istediğimiz oyunu sahada uygulamadaki başarıları için teşekkür ediyorum." dedi.

Ziraat Türkiye Kupası B grubunda oynanan Eskişehirspor – Trabzonspor mücadelesi Özgür'ün 90+2'de attığı gol ile 1 - 0 Eskişehirspor'un üstünlüğü ile sonuçlandı. Bu skorla Trabzonspor'un puanı 12'de kalırken, Eskişehirspor 9'a yükseltti.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, güzel bir atmosferde oynanan maçta galip geldikleri için mutlu olduğunu söyledi. "Maçı bırakmayan, sonuna kadar maçı isteyen, rakibi sonuna kadar gol olması için baskı altında tutan bir takım olduk. Öncelikle Oyuncularımıza da böyle bir oyun için kutluyorum." diyen tecrübeli teknik adam, oyuna sonradan dahil olan oyuncuların maçın sonucunu etkilediğine değinen Yanal, "Giren ve çıkan oyuncularımızın konusunda memnunum. Oyuna oyuncuyu neden alırsınız? Oyunu değiştirsin ve oyundaki formatı size göstersin diye. Bugün Nihiu ve Özgür bunu oldukça iyi yaptılar. Onların çabası ve oyunu disiplini istediğimiz oyunu sahada uygulamadaki başarıları için teşekkür ediyorum. Takım olarak çok iyi baskıyla rakibimizin belli bir bölgede kalmasını sağladık. Biraz daha rakibimizi hataya zorlayacak baskıyı yapabilseydik çıkışta yakalayacağımız pozisyonlarda golü bulabilirdik." dedi.

Kupa'nın Eskişehir ve taraftar için önemli olduğunu söyleyen Yanal, "Onların buradaki mutluluğuna yürekten katılıp onlara bir hediye vermek istediğimizi burdan ifade ediyorum. Umarım son maçta da başarılı olur ve bu başarımızı yarı final ve finalle süsleriz." ifadelerini kullandı.

KAFKAS: SONUÇ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL

Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ise, maç içerisinde Eskişehirsporlu Özgür ile sakatlanan Zeki için acil şifalar diledi. "Oyuncumuza birşey olmamıştır inşallah. Onların sağlığı çok önemli bizim için." diyen Kafkas, oyun içinde istediklerini gerçekleştirdiklerini kaydetti. Kafkas şöyle devam etti: "Savunma ve hücum anlamında basit top kayıpları ve hızlı hücuma çıkamadığımız için etkili olamadık. Oyun 0-0 bitecekken şanssız bir go yedik. Bizim için önemli bir sonuç değil. Takımımızın kalitesi var. Kendimize güveniyor ve inanıyoruz. Bu takım istediği yere gelecek."

Editör: TE Bilisim