Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu! Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 25 Eylül-1 Ekim 2016 arasında düzenlenecek 12. Yangın ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası’na evsahipliği yapacak. Türkiye ile Ukrayna’nın yarıştığı oylamada İzmir, 20 ülkeden 19’unun oyunu alarak şampiyonayı düzenleme hakkına sahip oldu.

Erkek ve kadın itfaiye olimpiyat takımlarıyla birçok uluslararası turnuvada Türkiye'yi temsil eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez dünya şampiyonasına evsahipliği yapacak. Yine belediyenin evsahipliğinde İzmir’de düzenlenen 16. Yangın ve Kurtarma Sporları Dünya Konferansı’na katılan ülkeler, şampiyonanın bu şehirde düzenlenmesi kararı aldı. İzmir’deki konferansa Azerbaycan, Türkmenistan, Tacikistan, Rusya, Belarus, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Güney Kore, Avusturya, İsviçre, Hırvatistan, Kazakistan, Ukrayna, Letonya, Litvanya, Moğolistan, Özbekistan, Slovakya ve Polonya’dan üst düzey itfaiye başkanları, müdürleri, milli itfaiye takım sorumluları ve federasyon yetkileri katıldı. Rusya’nın St.Petersburg şehrinde düzenlenen 11. şampiyona değerlendirilirken yangın ve kurtarma sporunun geliştirilmesine yönelik yeni çalışma ve öneriler de masaya yatırıldı.

İlk kez Rusya’daki şampiyonaya katılarak önemli bir tecrübe kazanan İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Bulgaristan’da düzenlenen ve 11 takımın katıldığı Balkan şampiyonasında ise kadın takımının kazandığı gümüş madalyayla büyük moral depolamıştı.

Editör: TE Bilisim