Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Yeni Zelanda’da 18 yaş altı Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası’nda Türkiye rakiplerini eleyerek grubunun birincisi oldu.

Yeni Zelanda’nın Auckland şehrinde gerçekleşen şampiyonaya Hong Kong, Yeni Zelanda ve Türkiye katıldı. İlk olarak 18 Mart tarihinde Hong Kong ekibi ile karşılaşan genç Türk buz hokeycileri, karşılaşmayı baştan sona önde götürerek haklı bir galibiyet aldılar. Türk ekibinin, rakibi Hong Kong karşılaşma boyunca elde ettiği bir sayıya karşılık, 9 gol atan Türkiye, finalda Yeni Zelanda ile karşılaşmaya hak kazandı.

Ev sahibi Yeni Zelanda ile karşılaşan Türkiye, bu karşılaşmayı da zorlu bir mücadelenin ardından 5-4 kazanarak grubunda birinci oldu. Karşılaşmanın özellikle son dakikaları büyük bir çekişme içinde geçerken, Yeni Zelanda’da eğitim faaliyetleri yapan Adaların İncisi Vakfı üyesi Türkler, takımlarını, yalnız bırakmayarak büyük destek verdiler.

18 Yaş altı Buz Hokeyi Türk Milli Takım’ı yardımcı antrenörü Yücel Çıtak, Yeni Zelanda gibi uzak bir diyarda Türklerin gösterdiği yoğun destekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Maç boyunca Türk taraftarların desteğini alarak finalde ev sahibi Yeni Zelanda’yı yenmeyi başardık. Altın madalya aldık. Bu kadar uzak bir coğrafyada bizleri yalnız bırakmayan taraftarlarımıza sonsuz teşekkürler." dedi.

Editör: TE Bilisim