Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum' Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum'
Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015 tarihinde oynanan ve 0-0 berabere biten A Milli Takımlar mücadelesinde, Yunanistan'ın uygunsuz oyuncu oynattığını belirten FIFA, A Milli Takımımız'ı 3-0 hükmen galip ilan etti.

A Milli Futbol Takımı ile Yunanistan arasında İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda 17 Kasım 2015'te oynanan ve 0-0 biten hazırlık maçı, Yunanistan'ın uygunsuz oyuncu oynatması nedeniyle FIFA tarafından 3-0 hükmen A Milli Takımımız lehine tescil edildi.

Konuyla ilgili FIFA'dan yapılan açıklamada, "Yunanistan Futbol Takımı'nın, 17 Kasım 2015 tarihinde Türkiye ile oynanan uluslararası hazırlık maçında uygun olmayan bir oyuncu oynattığı tespit edilmiştir. FIFA disiplin kurulu, disiplin kanununun 55. maddesi uyarınca karşılaşmanın Türkiye Milli Takımı lehine 3-0 sonuçlanmasına karar verildi." denildi.

Türkiye'ye karşı Yunanistan Milli Takım forması giyen Apostolos Giannou'nun daha önce Avustralya Milli Takımı forması giydiğinin tespit edildiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Mücadelenin sonucuna etki eden durum ise daha önce Avustralya Milli Takımı adına bir maçta forma giyen Apostolos Giannou'nun, Türkiye karşısında da Yunanistan forması giymesi nedeniyle oluştu."
Cihan

Editör: TE Bilisim