UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı oyunla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Galatasaray, çeyrek final ilk maçında İspanya’da 3-0 mağlup olduğu Real Madrid’i ağırladı.

Sarı-kırmızılılar maçı 3-2 kazanmasına rağmen elenmekten kurtulamadı ancak 2. yarıdaki müthiş oyunuyla gönülleri fethetti.

Galatasaray’a galibiyeti getiren golleri 57. dakikada Eboue, 72. dakikada Sneijder ve 73. dakikada Drogba kaydetti.

Real Madrid’in golleri 8 ve 90. dakikalarda dakikada Ronaldo’dan gelirken, Arbeloa 89. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

GALATASARAY: 3 – REAL MADRID: 2

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Stephane Laurent Lannoy, Frederic Cano, Michael Annonier (Fransa)
Galatasaray: Muslera, Eboue (Dk. 80 Elmander), Gökhan Zan, Semih Kaya, Riera, Hamit Altıntop (Dk. 46 Amrabat), Selçuk İnan, Melo, Sneijder, Umut Bulut (Dk. 63 Sabri Sarıoğlu), Drogba
Real Madrid: Diego Lopez, Essien (Dk. 30 Arbeloa), Pepe, Varane, Coentrao, Khedira, Modric, Di Maria, Mesut Özil (Dk. 81 Albiol), Cristiano Ronaldo, Higuain (Dk. 73 Benzema)
Goller: Dk. 8 ve 90+2 Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Dk. 57 Eboue, Dk. 70 Sneijder, Dk. 72 Drogba (Galatasaray)
Kırmızı kart: Dk. 89 Arbeloa (Real Madrid)
Sarı kartlar: Dk. 20 Sneijder, Dk. 45 Eboue, Dk. 90+3 Amrabat (Galatasaray)

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

DK 3: Hızlı gelişen Real Madrid atağında savunma arkasına atılan ara pasında Fernando Muslera kalesini terk ederek topa müdahale ediyor. Topu önünde bulan Angel Di Maria ceza alanı dışından vuruşunu yapıyor, savunmadan seken top kornere çıkıyor.

DK 8: Yine sağ kanattan gelişen Real Madrid atağında, ceza sahası içinde sağ kanatta topla buluşan Khedira topu kale sahasına gönderdi. Gelen topu Ronaldo ağlarla buluşturdu. 0-1

DK 19: Sağ kanattan gelişen atağımızda Eboue, ceza alanına girdi ama rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ama oyun devam etti.

DK 25: Çok tehlikeli gelişen Real Madrid atağında Ronaldo, ceza alanı önünden sol kanattan ceza alanına giren Di Maria’ya ara pasını attı. Di Maria karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı ama savunmanın müdahalesiyle top kornere gitti.

DK 38: Kazanılan köşe atışında topun başına geçen Selçuk İnan pasını ceza alanı dışındaki Wesley Sneijder’e gönderiyor. Topu düzelten Sneijder’in ceza alanı dışından yaptığı yerden vuruşu kaleci Diego Lopez uzanarak kontrol ediyor.

DK 40: Sağdan hücuma katılan Emmanuel Eboue ceza alanına hareketlenen Didier Drogba’yı düşünüyor. Drogba’nın yetişemediği top kaleci Diego Lopez’e gidiyor.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

DK 49: Sol kanattan gelişen atağımızda topla buluşan Amrabat pasını Selçuk’a verdi. Selçuk uzak mesafeden kaleye şutunu gönderdi ama top üstten dışarıya gitti.

DK 57: Sneijder içeri çevirdi Emmanuel Eboue füzeyle bitirdi! Eboue attı eşitliği yakaladık. 1-1

DK 61: Wesley Sneijder altıpasta topla buluştu vurdu top dışarı çıktı. İnanılmaz bir pozisyon kaçtı.

DK 72: Sağ kanatta topla buluşan Sabri, ceza sahası ön çizgisine kadar sokuldu ve pasını Sneijder’e verdi. Sneijder rakibinden sıyrıldı ve karşı karşıya pozisyonda çok güzel bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 2-1

DK 73: Sağ kanattan aldığı topla ceza alanına giren Amrabat, kale sahası içindeki Drogba’ya pasını attı ve Drogba markaj altında çok güzel bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 3-1

DK 90: Ceza sahası içinde sağ kanatta topla buluşan Benzema, pasını Ronaldo’ya verdi ve Ronaldo gelen topu ağlara gönderdi. 3-2

GALİBİYET GOLLERİ İKİNCİ YARIDA GELDİ
Galatasaray’ı Real Madrid karşısında galibiyete taşıyan goller ikinci yarıda geldi. Maçın ilk yarısını Cristiano Ronaldo’nun golüyle 1-0 yenik tamamlayan sarı-kırmızılılar, ikinci yarıda 57. dakikada Eboue, 70. dakikada Sneijder ve 72. dakikada Dorgba’nın golleriyle bir anda skoru 3-1′e getirdi. Tur için ümitlenen “Cim Bom”, tüm baskısına rağmen yeniden gol üretemedi ve Cristiano Ronaldo’nun 90 2. dakikadaki golüyle müsabaka 3-2 sona erdi.

TÜRK TELEKOM ARENA’DA 2. AVRUPA GALİBİYETi
Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kadar yükselerek önemli bir başarı elde eden Galatasaray, Real Madrid’i 3-2 yendi ve kendi seyircisi önünde ikinci kez kazanmış oldu. Türk Telekom Arena’da Avrupa’da 5 maç oynayan sarı-kırmızılı ekip, bu müsabakalarda 2 kez galip geldi, 2 kez mağlup oldu ve 1 kez de eşitliği bozamadı.

REL MADRİD VE DORTMUND YARI FİNALDE
Futbolda, Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final karşılaşmalarının ikisi oynandı. Galatasaray, İspanya’nın Real Madrid takımı 3-0′ın rövanşında İstanbul’da 3-2 yenmesine karşın Şampiyonlar Ligi’ne veda etti. İspanya’da sarı-kırmızılı ekibi yenen Real Madrid, bu sonuca rağmen ligde yarı finale yükseldi.

Günün diğer Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında ise Borussia Dortmund, İspanya’da 0-0 sona eren maçın rövanşında sahasında Malaga’yı konuk etti. Dortmund, ilk yarısı 1-1 biten maçı, 2-1 geriye düştükten sonra son dakikalarda attığı gollerle 3-2 kazanmasını bildi ve 2. yarı finalist oldu. Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde yarın Barcelona-PSG ve Juventus-Bayern Münih çeyrek final karşılaşmaları yapılacak. Maçlar, TSİ 21.45′te başlayacak.

ARENA’DA 35 BİN TERİM
Türk Telekom Arena’daki Real Madrid maçındaGalatasaray taraftarları için binlerce Fatih Terimmaskesi hazırlatıldı. 35 bin Fatih Terim maskesiyle sarı-kırmızılılar, hem Türkiye Futbol Federasyonu’nu protesto etti hem de Terim’e destek verdi.

Maçtan önce tüm stat “İmparator Fatih Terim” diye bağırdı

Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu


‘KAYBETTİĞİNDE DEĞİL, VAZGEÇTİĞİNDE…’
Galatasaray’ın resmi Twitter hesabından paylaşılan fotoğrafta; Fatih Terim, beyaz bir tahtanın önünde yer alıyor. Terim’in işaret ettiği yazıda ise “Kaybetmekten korkma! Birşeyi kazanmak için, bazı şeyleri kaybetmelisin ve unutma; kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin” ifadeleri yer alıyor.



ASLAN 12 MAÇ SONRA KAZANDI
İspanyol takımlarıyla oynadığı son 12 müsabakada galibiyet elde edemeyen Galatasaray, Real Madrid karşısında şeytanın bacağını kırdı. İspanyol rakiplerine karşı son galibiyetini 2000-2001 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında İstanbul’da 3-2′lik skorla yine Real Madrid’e karşı elde eden sarı-kırmızılılar, bu müsabakanın ardından yaptığı 12 maçta 8 yenilgi ve 4 beraberlik yaşamıştı.

3 VE ÜZERİ FARK YEDİĞİ 7′NCİ EŞLEŞMEDE, 6′NCI KEZ ELENDİ
Galatasaray, Avrupa kupaları tarihinde elemeli turlarda ilk maçını 3 ve üzeri farklı kaybettiği 7′nci eşleşmede, 6′ncı kez elenmekten kurtulamadı. Daha önce elemeli turlarda ilk maçını 3 ve üzeri farkla kaybettiği 6 eşleşmenin yalnızca 1′inde tur atlayabilen “Cim Bom”, 1988-89 sezonu Şampiyon Kulüpler Kupası 2. turunda eşleştiği Neuchatel Xamax’la deplasmanda yaptığı ilk karşılaşmayı 3-0 yitirmesinin ardından, İstanbul’daki maçı 5-0 kazanarak tarihi bir zafere imza atmıştı.

ESSIEN VE EBOUE MAÇI BİTİREMEDİ
Real Madrid’in Ganalı oyuncusu Michael Essien, Galatasaray’da ise Emmanuel Eboue sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldılar. Maçın 30. dakikasında sakatlanarak karşılaşmaya devam edemeyen Essien, yerini Arbeloa’ya bıraktı. 80. dakikada ise yine sakatlığı nedeniyle Eboue maçtan çıktı ve yerine Elmander girdi.

ARBELOA 1 DAKİKA İÇİNDE OYUNDAN ATILDI
Maçın 30. dakikasında sakatlanan Essien’in yerine oyuna giren Arbeloa, ikinci yarıda peş peşe gördüğü sarı kartlarla oyundan atıldı. Mücadelenin 89. dakikasında Fransız hakem Stephane Lannoy’dan sarı gören Arbeloa, 1 dakika sonra ikinci sarı kartını alarak kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

GALİBİYET TARAFTARI SEVİNDİRDİ
Galatasaraylı taraftarlar, yarı final bileti Real Madrid’e kaptırılmasına karşın elde edilen galibiyet nedeniyle stattan mutlu ayrıldı. Maçın sonlarında tribüne, “Şampiyonluk şarkısı böyle yarım kalmayacak. O kupa bir gün ellerinizde kalkacak” pankartı açan taraftarlar, takımlarını karşılaşmanın sonunda alkışlarla soyunma odasına uğurladı.

MEDYADAN BÜYÜK İLGİ
Real Madrid’le yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçına basın mensupları büyük ilgi gösterdi. Türk Telekom Arena’da Galatasaray-Real Madrid karşılaşmasını, Türkiye’den 308, yurt dışından ise 73 medya mensubu takip etti.  Yurt dışından İspanya’nın yanı sıra, İtalya, Almanya, Çin, Rusya, Gürcistan, Fransa, Japonya, Azerbaycan, Bulgaristan, İngiltere ve KKTC’den de basın mensuplarının karşılaşmayı izlediği bildirildi.


Karşılaşmayı Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, UEFA Başkan Vekili Şenes Erzik ve A Milli TakımTeknik Direktörü Abdullah Avcı da izledi. Eşi ve kızıyla stada gelen Kemal Kılıçdaroğlu’nu Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk karşıladı. Öztürk, Kılıçdaroğlu’na sarı-kırmızı gül verdi. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, Galatasaray’ın galip gelmesi dileğinde bulunarak, “En büyük arzumuz Galatasaray’ın galip gelmesi. Galatasaray’a güveniyoruz” diye konuştu. Sarı-kırmızılı takımın tur şansının sorulması üzerine ise CHP Genel Başkanı, “Neden olmasın. Tur atlamamamız için bir neden mi var?” ifadesini kullandı.


Editör: TE Bilisim