Bölgesel Amatör Lig 6. Grup'ta mücadele eden Zonguldak Kömürspor ile Ankara Adliyespor maçı sonrası çıkan olaylarda, 4'ü polis memuru 26 kişi yaralandı. Ankara Adliyespor'un 2-1 kazandığı maçın ardından çıkan olaylarda polislerin biber gazı ve sis bombası kullanırken, taraftarlar da birbirlerine taş ve pet şişe attı.

POLİS KORDONUYLA ANCAK ÇIKABİLDİLER

Ankara Adliyespor'dan Yusuf Altunışık'ın 90+3'te skoru 2-1 yapmasının ardından Zonguldak Kömürspor taraftarları konuk takımın futbolcuları ve teknik heyetinin bulunduğu alana taş ve pet şişe attı. Futbolcular polis kordonuyla sahadan çıkabildiler.

24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor? 24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor?

PREMİER LİG’E ÖZENDİLER

Zonguldak’ta yaşanan futbol terörünün bir benzeri geçen hafta İngiltere Premier Lig’de yaşanmıştı. Premier Lig’in köklü ekiplerinden Newcastle United ile Sunderland arasında oynanan maçta da futboldan çok futbol terörü konuşuldu. Ligde zor günler geçiren ve kümede kalma adına menajer değişikliğine giden Sunderland, yeni teknik adamı Paolo Di Canio ile rüzgarı arkasına alarak Newcastle United'ı deplasmanda 3-0 yendi.

Bu kritik galibiyetle hem bir derbi kazanan hem de rakibini de düşme potasına çekmiş olan Sunderland'in aldığı bu sonuç, Newcastle United taraftarını çıldırttı. Takımlarının bu mağlubiyetini hazmedemeyen bir grup Newcastle United taraftarı ile polis arasında stadyum dışarısında büyük olaylar yaşandı. Ada basınına bomba gibi düşen bu görüntülerde bir Newcastle United taraftarları, kendilerine müdahale etmeye çalışan polisin atına yumruk attı.

Yaşanan bu olaylarda 3 polis memuru ve 27 taraftar yaralanırken, Wembley Stadyumu'nun çevresinde maç esnasında bulunan ve olaylara karışan 14 yasaklı seyirci de polis tarafından göz altına alındı.

İngiltere'de Federasyon Kupası yarı final ilk maçında Milwall ile Wigan arasında oynanan maçta da Milwall taraftarları olay çıkartmış ve Ada tribün terörünün tekrar hortladığı konusunda gündem oluşturmuştu.

Editör: TE Bilisim