MHP Kars il başkanlığı MHP Kars il başkanlığı
Kars’ta faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları, bütün vatandaşları, Sarıkamış’ta, 1915’in Aralık soğuğunda yazlık giysilerle Allahuekber Dağları'nda şehit düşen 100 binlerce Mehmetçik anısına düzenlenen ‘Türkiye Şehitleriyle Yürüyor’ yürüyüşe çağırdı.

Kars Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD), Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Murat Dereci, 3 Ocak’ta başlayacak, 'Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı'na dernek olarak binlerce hatimle manevi katkı sunduklarını belirtti. Dereci, 6 Ocak Pazar günü gerçekleşecek ‘Türkiye Şehitleriyle Yürüyor’ anma yürüyüşüne vefa borçlarını ödemek için katılacaklarını söyledi.

Geçmiş yıllarda beklenen katılımın olmadığını hatırlatan Dereci, “Burada Sarıkamış şehitlerinin iyi anlatılamamış olmasına vurgu yaparak, 1915 Aralık ve Ocak aylarında ayaklarında çarık ve yazlık kıyafetler ile bu topraklar için emre itaat edip yürüyerek Allahuekber Dağları'nda donarak şehit düşen 100 binlerin torunları olarak sormak istiyorum; Sarıkamış’ı ne kadar biliyoruz?” ifadelerini kullandı.

"Dereci, Kars İli Memurlar Derneği (KARİMDER) ve Kars Sağlık Sevenler Derneği ile ortaklaşa hareket ederek, kışlık kıyafetlerle ve daha düşük rakımda sadece 8 km yürüyeceklerini ve bu yürüyüş ile şehitlere vefalarını göstereceklerini kaydetti. Dereci, “Yurdun dört bir tarafından insanlarımızı bu yürüyüşte görmek istiyoruz.”dedi.

"100 BİNLERİN NİÇİN ŞEHİT DÜŞTÜĞÜNÜ BİLMEYENLER VAR"

Bu ülkede Sarıkamış Harekâtı ile 100 binlerin niçin donarak, beyaz karın ve toprağın bağrına düştüğünü bilmeyenlerin hiç de küçümsenmeyecek kadar olduğuna değinen KARİMDER Başkanı Ali Yıldırım ise "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bu yıl programa ciddi katkı sunarak, Sarıkamış’ın bilinmesine katkı sunuyor. Bu çerçevede bilbordlar ile Sarıkamış program tarihini ilan ediliyor. TV kanallarında Sarıkamış kamu spotları dönüyor. Bunlar çok önemli, Kars’lı STK’lar olarak bizler de üyelerimizle gündem yapıp şehitlerimize vefa borcumuzu hiç değilse onlar için yürüyüşe katılarak göstereceğiz. Şehitlerimizin o soğukta ne zorluklar yaşadıklarını az da olsa müşahede etmiş olacağız ve yürüyüş boyunca şehitlerimize dualar edeceğiz.” açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilisim